15. novembar 2019.15. nov 2019.
Italijanski ambasador posetio Industrijsku zonu u Šapcu

Italijanski ambasador posetio Industrijsku zonu u Šapcu

Italijanski ambasador Karlo Lo Kašo danas je posetio italijansku firmu "Vopachel" koja posluje u Industrijskoj zoni u Šapcu. Ambasador je tamo razgovarao sa rukovodstvom fabrike i sa predstavnicima grada Šapca.


Italijanski ambasador je istakao da u Srbiji posluje blizu 600 italijanskih firmi, a više od 10 njih posluje u Šapcu i Vladimircima i zapošljavaju nekoliko stotina meštana.

-Sve je više italijasnki investitora koji i dalje žele da dolaze i investiraju u Srbiju. Mi smo drugi partner Srbije i imamo odličan izvoz iz Srbije. Hoćemo da ponudimo svoje stručnjake, tehnologiju, iskustva, ekspertizu, kako bi srpske i italijanske firme zajedno rasle i napredovale, rekao je ambasador Lo Kašo.

Zemenik gradonačelnika Dušan Kostadinović je rekao da je grad Šabac pouzdan partner svim kompanijama koje posluju na njegovoj teritoriji.

-Na to ukazuje i činjenica da u našem gradu posluje 12 italijanskih kompanija. Te firme su došle po preporuci, a ne očekujući ogromne subvencije od republike, izjavio je Kostadinović.

Poseta je upriličena u okviru Nacionalnog dana malih i srednjih preduzeća, odnosno dana otvorenih vrata italijanske privrede, a koji organizuje Konfindustrija, predstavništvo konfederacije italijanske industrije u Srbiji. Istim povodom i učenici Tehničke škole posetili su italijanske firme u Šapcu i upoznali se sa uslovima poslovanja u njima.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa