15. januar 2020.15. jan 2020.
Napustio nas je Stepi

Napustio nas je Stepi

Vest o nečijoj smrti obično je pripadajuća rubrici hronika, ali kada je u pitanju neko ko je život posvetio sportu, zaslužuje da i tužnu vest o njegovom odlasku stavimo tamo gde je pripadao dok je živeo. Milovan Stepandić, verovatno najznačajnije ime šabačke košarke, preminuo je danas, u 65. godini, posle duge i teške bolesti.

Kako je sam Milovan, poznatiji i popularniji kao "Stepi", govorio, nije bio dobar košarkaš i rano se odlučio da se upusti u trenerske vode gde je postigao mnogo i stekao ugled na prostoru cele nekadašnje države. Započeo je kao trener u mlađim kategorijama kluba "Mačva", a potom je radio u šabačkim OKK Šapcu, Zorki, Ivi, potom u Osijeku, Vojvodini, Vršcu, Svislajonu, FMP Železniku, podgoričkoj Budućnosti, Lavovima, OKK Beogradu, ali i valjevskom Metalcu i čuvenom Borcu iz Čačka, klubovima gde je ostavio veliki trag, gotovo kao u Šapcu. Poslednji angažman bio je u OKK Beogradu, u periodu kada je opaka, neizlečiva bolest uzimala maha, ali je želeo da bude uz sport koji mu je značio život, a znanjem je privlačio pažnju rukovodstava i velikih klubova.

Bio je jedan od najcenjenijih stručnjaka u srpskoj košarci, Zorku je vodio do najjače lige u Evropi, Prve lige SFRJ, Ivu dva puta do polufinala plej ofa i evropskog takmičenja, pobeđivao veće i jače timove. Tokom 90-ih redovno je i stručni konsultant na Radio televiziji Srbije.

U izboru najboljih u sportu, vaš i naš list "Glas Podrinja", u izboru žirija, Milovanu Stepandiću je dodelio plaketu za doprinos razvoju sporta u Podrinju.

Iza sebe je ostavio dva sina, Đorđa i Miloša, takođe nekadašnje sportiste, košarkaša i fudbalskog golmana.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa