15. februar 2020.15. feb 2020.
Deci oboleloj od raka poslata podrška iz Šapca

Deci oboleloj od raka poslata podrška iz Šapca

Danas je i u Šapcu obeležen 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka. Na glavnom gradskom Trgu okupili su se brojni Šapčani, deca i roditelji da pruže podršku najmlađima koji se bore sa najtežim bolestima.
- Ovo je peta godina od kako u Šapcu obeležavamo 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka. Ponosna sam što smo pokrenuli armiju ljudi čije je oružje ljubav i što zajedno pružamo podršku deci oboleloj od raka i njihovim porodicama. U ovo vreme, baš sada, u više od trideset gradova širom naše zemlje, održavaju se slične manifestacije i srećni smo što smo svi došli da zagrlimo snažno s obzirom na ovogodišnji slogan: "Mnogo je važno da zagrliš snažno", rekla je Teodora Todorović u ime Nurdor-a Šabac.


Nurdor su, pre šesnaest godina, osnovali roditelji izlečene dece sa željom da nijedno dete, nijedna porodica, ne prolazi sama kroz tako nešto. Renovirano je sedam igraonica na hematoonkološkim dečjim odeljenjima, uključeno više od hiljadu volontera, preko trista miliona dinara uloženo u opremanje bolnica i poboljšanje kvaliteta uslova života i lečenja. Sagrađena je nova bolnica u Nišu površine 800 kvadratnih metara.

- Ovom kampanjom skrećemo pažnju na tekući projekat, a to je izgradnja nove roditeljske kuće u Beogradu. Nurdor svakodnevno vodi računa o pet roditeljskih kuća, od kojih se tri nalaze u Beogradu, jedna u Novom Sadu i jedna u Nišu. Roditeljske kuće su važne zato što omogućavaju besplatan smeštaj porodicama čija su deca na lečenju, kao i besplatan prevoz do bolnice. U našim kućama i dobijaju punu psiho-socijalnu podršku, dodala je Teodora.


U okviru programa, kojim je obeležen Svetski dan dece obolele od raka, nastupio je dečji hor hrama "Sv. Trojice", najmlađi iz vrtića "Čigra" i Da frank trio bend, a podršku su pružili predstavnici Gradske uprave, sveštenici i parohijani hrama Svete Trojice, Fondacije "Tijana Jurić" i "Humano srce", MK "Čivija", MK "Batana", Dom zdravlja, Škola "Premijer", "Karitas" Šabac, ŽRK "Medicinar", kao i sekcija fudbalskih veterana pri Hramu Svete Trojice.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa