Info

25. maj 2020.25. maj 2020.
Ista ruka koja je palila baklje uništila i igralište

Ista ruka koja je palila baklje uništila i igralište

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je u parku u Benskoj bari da su noćas huligani zapalili novoizgrađeno dečije igralište u centru ovog naselja i da iza ovog čina stoji "ista ruka koja je palila baklje po krovovima našeg grada tokom vanrednog stanja za vreme trajanja policijskog sata, odnosno Sandokanova ekipa".

On se zapitao šta se ovo dešava u našem gradu.



-Hoće li nadležni organi da počnu da rade svoj posao? Iza svega ovoga stoji onaj isti um koji je organizovao bakljade tokom vanrednog stanja i Sandokanova ekipa koja organizuje čitavu ovu stvar. Da li će policija uraditi svoj posao? Da li će policija podneti izveštaj – zapitao se Zelenović.

Dok, kako je rekao gradonačelnik Šapca, građani Šapca grade, rade i ulepšavaju svoj grad, huligani i varvari ga ruše.



- Građani Šapca će vrlo brzo dobiti priliku da kažu da li će Šabac biti grad slobodnih ljudi, ili će biti grad u kome će Sandokanova banda preuzeti upravljanje nad njim, a za to će koristiti političke potrčke iz šabačkog ogranka Srpske napredne stranke – rekoa je Zelenović.

Prema njegovim rečima, pričinjena šteta na igralištu iznosi pet hiljada evra i moraće da se zamene cevi, da se zameni tartan koji je izgoreo, kao i da se poruši jedna deo dečijeg igrališta, odnosno brda.

- Mi ćemo to da popravimo i uradimo, ali dokle više. Ovo je naš grad, svih nas koji u njemu živimo i radimo. Treba da sačuvamo njegovu slobodu. Vidite koliko je važno boriti se za njegovu slobodu – poručio je Zelenović.

Do gradske uprave su stigle pretnje koje su svojevremeno poručene stanovnicima ovog dela Benske bare da ih čeka, kako su rekli, pakleno leto.

- Mi znamo da je stanovnicima Benske bare, koji su podržali izgradnju dečijeg igrališta, koji žele siguran i bezbrižan život, prećeno. Znamo da im je rečeno da će imati pakleno leto. Ponoviću, u pitanju je Sandoklanova banda, koja ovde plaši ljude, baš kao što ih je plašila kada su podržali uređenje i izgradnju ovog naselja. Tako ih ponovo plaši sada. Ja im kažem da ih neće uplašiti, nećete nas uplašiti, nećete uplašiti hrabre i poštene građane Šapca koji znaju da cene svoju slobodu – izričit je gradonačelnik Šapca.

Grad će u ovom naselju da pojača nadzor Komunalne policije i svih inspekcija za koje je grad nadležan.

- Šta je sledeće? Hoće li ovo biti grad dečijih igrališta na kojima se čuje graja naše dece, ili će ovo biti grad u kojem će se urlikati huliganske pesme. Hoće li ovo biti grad u kojem će komšiluk moći da se druži, ili će ovo biti grad u kojem će komšiluk morati da se krije. Da li će deca da se bezbedno da se igraju, ili će da gore vatre. Zato građani imaju priliku da odluče da li žele bezbedan i siguran život u svom gradu, u gradu slobodnih ljudi, ili će potonuti u laž i nasilje. Mi ćemo se boriti za slobodu - zaključio je Zelenović.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa