5. jun 2020.5. jun 2020.
SSP: Deficit Srbije u prva četiri meseca 2020. veći nego u celoj 2009. godini

SSP: Deficit Srbije u prva četiri meseca 2020. veći nego u celoj 2009. godini

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je Srbija u prva četiri meseca 2020. godine ostvarila veći budžetski deficit negu u celoj 2009. godini.

"Deficit je u periodu januar-april 2020. godine već dostigao jednu milijardu evra, a samo u aprilu bio je 570 miliona evra. Za samo četiri meseca ostvarili smo veći budžetski deficit nego u celoj 2009. godini, najtežoj godini svetske ekonomske krize", navodi se u saopštenju SSP.

Naglasili su da se zemlja zadužila dve milijarde evra "kako bi zapušila rupe", a u aprilu smanjila investicije za 60 odsto u odnosu na prethodnu godinu umesto, kako su ocenili, da se bori protiv ekonomske krize i povećava investicije koje "pozitivno utiču na privredu i zapošljavanje".

"Celo leto će nas zamajavati izborima i formiranjem nove Vlade, a jesen ćemo dočekati u dubokoj recesiji, praznih džepova, bez radnih mesta i para u budžetu. Tada će nam saopštiti da je jedini način da se izborimo sa krizom smanjenje plata i penzija, jer to je jedino što znaju", dodala je SSP.
Beta

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa