21. avgust 2020.21. avg 2020.
foto: jutarnji.hr

foto: jutarnji.hr

Nikolić: Težimo najvišem

Posle dozvole Zavoda za javno zdravlje, uz preporuke o zdravstvenoj bezbednosti, šabački vaterpolisti su započeli pripreme za novu sezonu predvođeni trofejnim trenerom Emilom Nikolićem. Hrvatski stručnjak,jedan od najtrofejnijih na ovim prostorima biće na čelu šampiona Srbije.

Kako je preuzeo tim koji je još vlasnik najvažnijeg domaćeg pehara, želi da ga zadrži u ovom gradu i u naredne dve godine.

-Moramo težiti najvišem, jer imamo kvalitet za to, uveren sam i jer je to jedini ispravan put. Srpska liga će biti izuzetno jaka, mnogi klubovi su se ozbiljno pojačali, ali je to uradio i "Šabac". Nekoliko novajlija su dobri vaterpolisti, adekvatne zamene za one koji su otišli, a smatram da mogu podići ekipu na još jedan viši nivo i zato smatram da su najviše ambicije realne, što želim preneti i na igrače. Biće jako teško, nekoliko je vrlo jakih timova, koji žele isto, ali verujem da mi možemo uspeti - istakao je trener Šapčana Emil Nikolić.

Osim brojnih domaćih trofeja, Nikolić je 2001. godine predovdio dubrovački Jug do titule šampiona Evrope, a potom isto učinio osam godina kasnije sa "Primorcem" iz Kotora, dok je "Mladost" iz Zagreba doveo do titule u LEN kupu.

Kompletan razgovor sa novim trenerom Šapčana pročitajte u našem narednom štampanom izdanju, na kioscima od 27. avgusta.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa