Info

18. mart 2018.18. mar 2018.
Sloga: Bez većeg minimalca, kazni za poslodavce i demokratije, mere populacione politike bez uspeha

Sloga: Bez većeg minimalca, kazni za poslodavce i demokratije, mere populacione politike bez uspeha

BEOGRAD, 18. marta 2018. (Beta) - Bez drastičnog povećanja minimalne cene rada, izmene Zakona o radu, pooštravanja kaznene politike za poslodavce koji diskriminišu porodilje i jačanja ukupnih demokratskih vrednosti u društvu, nema uspeha u najavljenim merama za jačanje nataliteta koje je prezentovao predsednik Srbije Alaksandar Vučić, ocenili su Udruženi sindikati Srbije Sloga.

"Potpuno je neshvatljivo da ova vlast i dalje ne razume suštinu problema da smo država sa najmanje plaćenom radnom snagom, malim prosečnim zaradama i penzijama koje se bezobrazno šteluju statistikom koja ne odgovara realnosti u kojoj živimo", navela je Sloga.

Taj sindikat dodao je da je novčana pomoć od dve do 10 godina "samo mahanje ciframa koje u ovom trenutku lepo zvuče za siromašne uši većine građana Srbije".
"Jednostavno, ozbiljni i odgovorni ljudi ne žele da se ovakva pomoć države smatra kao nekakav budući dug, da njihova deca sutra moraju da budu jeftina radna snaga i topovsko meso autokratskih političara i nabeđenih generala bez dana vojnog roka", navodi se u saopštenju.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa