30. oktobar 2020.30. okt 2020.
Još 26 Šapčana kovid pozitivno

Još 26 Šapčana kovid pozitivno

Tokom poslednja 24 sata registrovano je još 26 kovid pozitivnih građana Šapca i 42 lica koja su u samoizolaciji, odnosno kontakti sa obolelima. Na teritoriji Mačvanskog okruga trenutno je aktivno obolelo 294 ljudi, od toga je u Šapcu 148. Ovi podaci su izneti na današnjem sastanku gradskog Štaba za vanredne situacije.

-Situacija je stabilna u smislu da nema drastičnog povećanja broja obolelih, međutim, situacija sa kovidom 19 je nestabilna i ponovo apelujemo na striktno poštovanje mera za suzbijanje pandemije. Samo od nas zavisi i od stepena poštovanja mera da li ćemo izaći bez većih posledica iz ove trenutne situacije. Trenutno je u šabačkoj Bolnici 13 pacijenata hospitalizovano, što je jedno više u odnosu na juče. Svi oni imaju upale pluća, ali niko nije na respiratoru. Izveštaji Sanitarne inspekcije i Komunalne policije govore da su maksimalno pojačane mere kontrole i drastično je manji broj privrednih subjekata koji krše mere uredbe, ali to još nije dovoljno. Neophodno je maksimalno poštovati distancu, broj ljudi u zatvorenom i na otvorenom, apsolutno nošenje maske i higihena ruku, rekao je šef Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Pojačane mere kontrole podrazumevaju veći broj provera trgovinskih i ugostiteljskih objekata, kao i aktivno uključenje republičke Sanitarne inspekcije. Od 50 kontrolisanih subjekata duže od 23 sata radilo je 11 ugostiteljskih objekata. Takođe i u 11 trgovinskih radnji ustanovljeno je da ima kako kupaca, tako i zaposlenih koji se ne pridržavaju mera zaštite.

-Danas je na sastanku bili i dr Dragan Radojičić iz Zavoda za javno zdravlje i direktor ZZJZ dr Branko Vujković i mi ćemo poštovati mišljenje struke. Ono još uvek da je došlo vreme za uvođenje vanredne situacije, rekao je Pajić.

Broj obolelih u obrazovnim ustanovama je isti, dok je još jedan zdravstveni radnik kovid pozitivan.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa