6. novembar 2020.6. nov 2020.
Trčanje kao lek, oporavak, večni izazov

Trčanje kao lek, oporavak, večni izazov

Ivan Miškeljin je šampion u maratonu, polumaratonu, trčanje je od zanimacije preraslo u strast, iz tog položaja doseglo stil života, najvažniji gradivni element jedne ličnosti, na kraju postalo lek jači od svih medikamenata. Višestruki prvak države, maratonac, svoja trkačka iskustva, ali i ono što ta disciplina za njega znači, spone sa životom preneo je u delo "Trka u mojoj glavi" predstavljeno večeras u galeriji Kulturnog centra.

Kroz priču o delu, ali i interakciju sa prisutnima autor je prezentovao sadržaj, kao i iskustva koja nisu našla mesto u redovima između korica.

-Ovo je omaž mojih deset godina u trčanju i način da se ovoj disciplini zahvalim rečima, pokušavajući drugima da prenesem psihološki i sociološki značaj ovakve aktivnosti. Ovo jesu moja iskustva sa staze, neke posebne trke, ali sam kroz one unutrašnje osećaj koji vas prate od pripreme do same trke, sve uspone i padove i unutrašnje borbe želeo da predstavim kako bi drugi prepoznali sebe i svoju potrebu pokušali da realizuju na ovakav ili sličan način. Zaista verujem da trčanje može da leči - istakao je autor.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa