14. januar 2021.14. jan 2021.
Foto Beta

Foto Beta

Imunolog Janković: Korona virus ne posustaje, rano je govoriti o ozbiljnom poboljšanju situacije

Imunolog Srđa Jaković rekao je danas da korona virus "ne posustaje" i da je rano govoriti o nekom ozbiljnijem poboljšanju epidemijske situacije.


"Nisu mali brojevi novozaraženi ni u kom slučaju, a to i nisu brojevi nego ljudi. Možda jesu nešto manji nego što su bili u nekom periodu krajem prošle godine, ali pitanje je koliko je to realna slika jer je poznato da se ljudi manje javljaju lekarima preko praznika", rekao je za TV Pink Janković, koji je i član Kriznog štaba za borbu protiv korone.


Na pitanje o broju prijavljenih za imunizaciju, on je rekao da je to "ona čaša koja je polupuna možda i malo više nego polupuna".


"Odziv je solidan, ali naravno postoje strahovi koje neke ljude navode da se za sada možda i ne prijave i da sačekaju, ili dva puta razmisle, što je očekivano i prirodno. Naš zadatak je da uverimo ljude da su sve vakcine, koje su prošle ispitivanje, delotvorne i bezbedne", rekao je Janković.


On je upozorio da "korona neće da sačeka nikoga".

Rekao je i da će vakcine biti za sve koji se prijave, napominjući da ona nije čarobni štapić koji će u jednom trenutku "preseći, zaustaviti" epidemiju.


Izvor Beta

Najnoviji broj

21. januar 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa