24. januar 2021.24. jan 2021.
screenshot TV "AS"

screenshot TV "AS"

Načelnik MUO za TV "AS" povodom masovne imunizacije građana i epidemiološke situacije na teritoriji Okruga

-Za grad Šabac masovna imunizacija se sprovodi u Srednjoj ekonomskoj školi Stana Milanović,dok se medicinsko osoblje Doma zdravlja i Opšte bolnice Šabac može vakcinisati u Domu zdravlja. U ostalim lokalnim samoupravama postupak imunizacije se uspešno sprovodi. U Loznici se obavlja na pet punktova, u Domu zdravalja Loznica, ambulantama u Banji Koviljači, Lešnici,Trbušnici i Dragincu, koje su simetrično raspoređene prema teritoriji grada, čime je stanovništvu olakšan dolazak na vakcinaciju. U opštini Bogatić imunizacija se sprovodi na dva punkta u Mesnim zajednicama Dublje i Klenje,usled povećanog broja dolazaka obolelih u Dom zdravalja u Bogatiću. U svim ostalim lokalnim samoupravama imunizacija se vrši u domovima zdravlja, osim u opštini Mali Zvornik gde se obavlja u sali Srednje tehničke škole - istakao je načelnik MUO, Vladan Krasavac povodom imunizacije građana Mačvanskog upravnog okruga za Informativnu emisiju "Na licu mesta" RTV AS i dodao:

screenshot TV "AS"


-Vakcinalni punktovi rade od 08 časova ujutro do 15 časova, a odziv građana je veliki. I ovom prilikom država Srbija je pokazala veliku odgovornost prema svom narodu u procesu imunizacije, jer je omogućena masovna imunizacija, izbor vakcine kojom se sprovodi imunizacija i svakodnevni priliv novih količina vakcine.Trenutno se proces imunizacije u Mačvanskom upravnom okrugu sprovodi kineskom vakcinom Sinofarm.

-Prateći izveštavanje stranih medija i Svetske zdravstvene organizacije, Srbija i Mađarska su okarakterisane kao najuspešnije države u Evrpi u načinu sprovođenja procesa imunizacije-naglasio je načelnik Vladan Krasavac.

Epidemiološka situacija na području Mačvanskog upravnog okruga u odnosu na prethodni period je nešto bolja,a mere koje su propisane od strane nadležnih državnih organa u potpunosti se primenjuju na teritoriji gradova i opština Upravnog okruga. Najveći borj obolelih je i dalje u Šapcu, Loznici i opštini Bogatić. Kontrola sprovođenja mera vrši se svakodnevno od strane republičkih i lokalnih inspekcija. Na dnevnom i nedeljnom nivou izveštaji se dostavljaju Radnoj grupi i Komisiji Kriznog štaba koja je nadležna za kontrolu sprovođenja mera u cilju sprečavanja širenja epidemije COVID-19.

Najefikasniji način da se zaustavi epidemija je upravo vakcinacija stanovništva. Apeluje se na građane da se prijave za vakcinaciju preko portala eUprave, kol centra ili odlaskom na vakcinalni punkt. Država Srbija je obezbedila dovoljne količine vakcine za imunizaciju stanovništava, jer je u interesu i građana i države da što veći broj ljudi bude vakcinisan.

Kabinet načelnika
Vladana Krasavca
Najnoviji broj

25. februar 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa