3. mart 2021.3. mar 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Donacija firme "Đoleks" Opštoj bolnici Šabac

Velika pomoć službi dijalize

Kompanija "Đoleks" je za 30 godina svog poslovanja donirala vrednu opremu Opštoj bolnici "Dr Laza K. Lazarević". Ultrazvučni aparat, EKG aparat i 60 posteljina opredeljeni su za služba nefrologije sa dijalizom.

Firma "Đoleks" je za donaciju izdvojila 30.000 evra, po 1.000 evra za svaku godinu rada. Za jubilej su planirali proslavu, ali i da deo novca opredeli za Grad Šabac. Nažalost, zbog situacije prouzrokovane Kovidom, ali i smrtnog slučaja u porodici, ova ideja neće biti realizovana, tako da je sav novac doniran šabačkoj Bolnici.

Foto: Glas Podrinja


-Razgovarali smo sa nečelnicom službe nefrologije sa dijalizom dr Draganom Stanković, kao i sa direktorom Opšte bolnice dr Slobodanom Popovićem i gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem i u konsultaciji sa njima kupili smo ove aparate, rekao je Đorđe Đekić, sin vlasnika kompanije "Đoleks".

Želja donatora je bila da odvojenim novcem pomognu baš odeljenje službe nefrologije sa dijalizom. Zaposleni na ovom odeljenju su iskazali potrebu za onim šta im je najneophodnije.

Načelnica službe nefrologije sa dijalizom dr Dragana Stanković zahvalila se firmi "Đoleks" na donaciji. Istakla je da će im ovi aparati mnogo značiti.

Foto: Glas Podrinja


-Pružili su nam mogućnost da izaberemo koji aparati su nam najpotrebniji i to je upravo aparat za ultrazvuk sa dve sonde, abdominalnom sondom i sondom za konlordopler krvnih sudova. Kontrola fistula našim pacijentima znači život, rejka je dr Stanković.

Trenutno je u Opštoj bolnici na hemodijalizi 111 pacijenata i na peritonealnoj dijalizici njih 17. Direktor Opšte bolnice dr Slobodan Popović izrazio je veliku zahvalnost firmi "Đoleks" zbog toga što je shvatila važnost dijalize.

-Služba nefrologije sa dijalizom je deo sistema Opšte bolnice koje je prilično skroman i manje vidljiv, ali nosi veliki deo posla. Na godišnjem nivou radimo oko 18.000 dijaliza i oko 4.000 peritonealnih dijaliza, to je ogroman posao. Pacijenti na dijalizi su jako osetljivi. Ovom donacijom ćemo značajno podići nivo kvaliteta zdravstvene usluge u službi, što će se odraziti na ceo sistem. Pored države, koja je u prethodnom periodu mnogo pomogla zdravstveni sistem i Opštu bolnicu, ovo je dobar primer privrednog subjekta koji je takođe mnogo pomogao. Privreda grada Šapca u najtežim trenucima nam je pomagala prethodnih godina i čitav sistem je dosta dobio na kvalitetu i zdravstvena usluga je mnogo unapređena, rekao je dr Popović.

Foto: Glas Podrinja


Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić ocenio je da je ova donacija velika pomoć zdravstvemom sistemu grada Šapca.

-Veliki je značaj ove donacije u ova krizna vremena kada je našim sugrađanima svaka pomoć potrebna, a zdravstvena najviše. Firma "Đoleks" je uspešno poslovala ne samo u Šapcu, nego na teritoriji cele Srbije i svojim radom pokazala da može da se uspešno posluje i da se deo sredstava odvaja društveno odgovorno. Siguran sam da unapređenje zdravstvenog sistema grada Šapca jeste svakodnevna briga svakog građanina, ali pre svega rukovodstva Grada. Mi ćemo se boriti da zdravstveni sistem bude pravovremen, dostupan i najadekvatnniji mogući, rekao je Aleksandar Pajić i najavio da će u narednih 15 dana raslisati tender za projekat rekonstrukcije Zdravstvenog centra Šabac, gde podpadaju i Opšta bolnica i Dom zdravlja.

Foto: Glas Podrinja


Foto: Glas Podrinja

Najnoviji broj

15. april 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa