9. april 2018.9. apr 2018.

Tači: Odgovorićemo na pretnje iz Srbije kao i pre 19 godina

PRIŠTINA, 9. aprila 2018. (Beta) - Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da će Kosovo na navodne pretnje iz Srbije, "odgovoriti kao i pre 19 godina", prenela je prištinska agencija Kosovapress.

Prisustvujući obeležavanju 19. godišnjice bitke između pripadnika Vojske Jugoslavije i OVK-a na mestu nekadašnje karaule Košare, Tači je ocenio da je na tom prostoru postignuta "istorijska pobeda" kojom je kako je rekao, "srušena granična piramida koja je vekovima delila albanske zemlje".
"Na Košarama je potvrđeno da je rat na Kosovu ušao u novu, veću fazu otpora. Ljudskim i tehničkim kapacitetima, OVK je bila sposobna da se suoči sa srpskim snagama u frontalnoj borbi", rekao je Tači.

On je ocenio da su 1998. i 1999. bile "odlučujuće za određivanje konačne sudbine Kosova i ostvarivanje sna mnogih generacija - oslobađanje od vlasti Srbije".


Navodeći da Priština ove godine slavi 10 godina nezavisnosti i 19 godina od "oslobođenja", Tači je kazao da je Kosovo uprkos izazovima, "uspešna priča državotvorstva".

"U svakom trenutku mi smo zahvalni prijateljskim državama koje su nas podržale u fazama unutrašnje konsolidacije i međunarodnoj afirmaciji. Kosovo nastavlja da odlučno stremi evroatlanskim integracijama", kazao je kosovski predsednik.

Ceremoniji obeležavanja 19 godina od bitke na Košarama prisustvovao je i premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa