Инфо

9. април 2018.9. апр 2018.

Тачи: Одговорићемо на претње из Србије као и пре 19 година

ПРИШТИНА, 9. априла 2018. (Бета) - Председник Косова Хашим Тачи изјавио је данас да ће Косово на наводне претње из Србије, "одговорити као и пре 19 година", пренела је приштинска агенција Косовапресс.

Присуствујући обележавању 19. годишњице битке између припадника Војске Југославије и ОВК-а на месту некадашње карауле Кошаре, Тачи је оценио да је на том простору постигнута "историјска победа" којом је како је рекао, "срушена гранична пирамида која је вековима делила албанске земље".
"На Кошарама је потврђено да је рат на Косову ушао у нову, већу фазу отпора. Људским и техничким капацитетима, ОВК је била способна да се суочи са српским снагама у фронталној борби", рекао је Тачи.

Он је оценио да су 1998. и 1999. биле "одлучујуће за одређивање коначне судбине Косова и остваривање сна многих генерација - ослобађање од власти Србије".


Наводећи да Приштина ове године слави 10 година независности и 19 година од "ослобођења", Тачи је казао да је Косово упркос изазовима, "успешна прича државотворства".

"У сваком тренутку ми смо захвални пријатељским државама које су нас подржале у фазама унутрашње консолидације и међународној афирмацији. Косово наставља да одлучно стреми евроатланским интеграцијама", казао је косовски председник.

Церемонији обележавања 19 година од битке на Кошарама присуствовао је и премијер Косова Рамуш Харадинај.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa