7. jul 2021.7. jul 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Posle dve decenije futsal spektakl u Sokolskom domu

Posle dve decenije Vidovdanski futsal turnir se vratio na teren Sokolskog doma. Pod nazivom Prvi međunarodni letnji futsal turnir, u organizaciji MM Stars dovodi u Šabac sve što vredi u ovom sportu. Turnir je počeo 29. juna, a finale je na Petrovdan, 12. jula, u ponedeljak.

Takmiči se 80 ekipa. Nagradni fond u seniorskoj kategoriji je 450.000 dinara.

-Jedan od najboljih turnira koji je organizovan u poslednjih 10 godina u Regionu. Nema loše ekipe. Prenos iz Šapca će ići u 46 zemalja sveta preko Jutjuba, na "Srbija futsal". Turnir koji se nekada održavao u Šapcu je bio jedan od najvećih u staroj Jugoslaviji, zato smo odlučili da ga ponovo pokrenemo. Mnoge velike zvezde su potekle sa njega, rekao je Dragan Gašić, organizator, i zahvalio se Vladi Republike Srbije, koja je podržala projekat, Sportskom savezu Šapca, Sportskom savezu Srbije i Gradu Šapcu.

Foto: Glas Podrinja


Administrator turnira Luka Stanimirović je istakao da je tokom prethodnih takmičarskih dana sve proteklo u najboljem redu.Turnir se održava u sedam uzrasnih kategorija, od pionira do veterana 45 plus.

-Postali smo brend broj jedan u regionu zahvaljujući našim Međunarodnim futsal Božićnim turnirima. Sutra počinje eliminaciona faza. Na redu su prva dva četvrtfinala u kategoriji seniora. Sve finalne utakmice se igraju u ponedeljak i treće mesto u kategoriji seniora. Sve ostale utakmice za treće mesto se igraju u subotu, dok je u nedelju slobodan dan, rekao je Luka Stanimirović i pozvao sve da isprate predstojeće utakmice.

Dušan Josipović, jedan od članova sudijskoj kolegijuma je istakao da je dosadašnji deo turnira protekao bez ikakvih problema i incidenata i poželeo da tako i ostane.

-Sudijski kolektiv predvodi Petar Radojčić, UEFA sudija Futsal prve kategorije, Miloš Jocović i Predrag Beljević, sudije sa liste Prve futsal lige Srbije. Ostatak sudisjkog tima od šest sudija, čine sudije iz Šapca, koje se menjaju, u zavisnosti od obaveza, rekao je Dušan Josipović

Organizatori su se zahvalili organizatorima turnira "Džoni, Muki, Bubi" iz Majura, koji je posvećen momcima koji su prerano preminuli. Kako se ove godine turnir u Majuru nije održao, organizatori su podržali ovaj turnir u "Sokolani" i u ponedeljak će održati revijalnu utakmicu sa reprezentacijom Grada Šapca.

Fudbalski savez Šapca je pokrovitelj nagrade u kategoriji seniora, zajedno sa Gradom Šapcem i kompanijom DPS "Klas".
Glas Podrinja

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa