24. april 2018.24. apr 2018.

Ortopedu oduzeta dozvola zbog smrti deteta

Sud časti Lekarske komore Srbije izrekao je danas disciplinsku meru specijalisti ortopedu lozničke Opšte bolnice Dobrivoju Bojaniću kojom mu je privremeno zabranjen rad u obavljanju zdravstvene delatnosti u trajanju od dve godine.
Sudsko veće Suda časti Regionalne lekarske komore za centralnu i zapadnu Srbiju oduzelo je Bojaniću licencu jer je u periodu od 2. do 5. oktobra 2016. godine u svojstvu specijaliste ortopedije u Opštoj bolnici u Loznici, nestručno lečio prelom leve ruke maloletnog R.N. iz sela Kozjak.
"Nakon stavljanja leve ruke u gips zdravstveno stanje R.N. se pogoršalo, te je 6. oktobra 2016. godine poslat u Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije 'Dr Vukan Čupić' u Beogradu, gde je i preminuo posle dva dana", piše u saopštenju.
Sud časti utvrdio je da je Bojanić napravio propuste u vođenju medicinske dokumentacije i da je takvim postupanjem u procesu pružanja zdravstvene zaštite, "učinio težu povredu profesionalne dužnosti i ugleda člana Komore".
"Odluka Suda časti Regionalne lekarske komore Kragujevca tiče se isključivo postupanja lekara u procesu lečenja i pružanja zdravstvene zaštite, dok je posledica koja je nastupila kao uzrok takvog postupanja, predmet o kome će odlučivati nadležni krivični sud u krivičnom postupku", navela je Lekarska komora Srbije.
Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa