2. novembar 2021.2. nov 2021.
Glas Podrinja/ Predstavnici projektantskih timovima na sastanku sa predstavnicima Opšte bolnice i Doma zdravlja Šabac

Glas Podrinja/ Predstavnici projektantskih timovima na sastanku sa predstavnicima Opšte bolnice i Doma zdravlja Šabac

Projekat " Bolnica pod jednim krovom" u punoj brzini

Predstavnici projektantskih timova SET d.o.o. Šabac i BG ARH d.o.o. Beograd, ispred konzorcijuma firmi koje su angažovane za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju kompleksa Opšte bolnice i Doma zdravlja Šabac, su održali radni sastanak sa direktorima i inženjerima obe zdravstvene ustanove.

Cilj ječerašnjeg sastanka je bio upoznavanje menadžmenta sa aktivnostima u vezi projektovanja budućeg stanja na osnovu završenog projekta snimanja izvedenog stanja. Posebno su istaknuti standardi kojim će se rukovoditi u planiranju osnove i funkcionalnosti objekata, uz vođenje računa o fazama izvođenja radova tokom dogradnje i rekonstrukcije, tako da oni ne utiču na svakodnevno pružanje zdravstvenih usluga. Takođe, projektanti su preneli svoja iskustva stečena u izradi projektnog zadatka rekonstrukcije i dogradnje Zdravstvenog centra Užice.

Posle sastanka u Šapcu, predstavnici Opšte bolnice i gradske uprave Grada Šapca, zajedno sa projektantima konzorcijuma su imali sastanak u Beogradu sa finansijskim nosiocem projekta. Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima je upoznata sa napretkom u izradi projektno-tehničke dokumentacije u projektu rekonstrukcije i dogradnje kompleksa Opšte bolnice i Doma zdravlja Šabac.

Planirano je da se toku iduće nedelje obave direktni razgovori projektantskog tima sa načelnicima i glavnim sestrama kako bi se sagledale potrebe svake pojedinačne službe za unapređenjem njihovog radog prostora.

Projektanti su se obavezali da će do kraja trećeg kvartala iduće godine prezentovati kompjutersku verziju detaljnog trodimenzionalnog modela budućeg izgleda “Bolnica pod jednim krovom”.

Da podsetimo, moderna i funkcionalna bolnica, tehnološki logično povezana, sa stacionarnim delom u jednom objektu, većim brojem ambulanti, samo su neki od zadataka koji će biti implementirani u izradu projekta budućeg stanja, u skladu sa savremenim normama, standardima i propisima.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa