8. decembar 2021.8. dec 2021.
Foto Beta

Foto Beta

Vlada povlači Zakon o eksproprijaciji iz procedure, predložene izmene Zakona o referendumu

Vlada Srbije donela je danas odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupštini vratio na odlučivanje predsednik države Aleksandar Vučić.

Kako je saopšteno iz Vlade, napraviće analizu da li su neophodne izmene i dopune Zakona o eksproprijaciji i, ukoliko se konstatuje da je Zakon nužno promeniti - učiniće to uz široku javnu debatu u koju će biti uključena stručna javnost, strukovna udruženja, predstavnici privrede i civilno društvo.

Na današnjoj sednici je predloženo Narodnoj skupštini da izmeni Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi, u članovima koji se odnose na overu potpisa, predstavnike ovlašćenog predlagača u organu za sprovođenje referenduma i na rok za ponovno raspisivanje referenduma.

U predlogu Vlade, ukida se taksa za overu potpisa, omogućava se da predstavnici ovlašćenih predlagača budu deo organa za sprovođenje referenduma.

Prema predlogu neće biti moguće raspisati referendum o istom pitanju u roku kraćem od četiri godine, kao i da Skupština Srbije u roku od četiri godine neće moći da donese odluku drugačiju od one koja je potvrđena na referendumu.




Izvor Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa