1. april 2022.1. apr 2022.
Mlekari Mačvanskog okruga danas sa državnim vrhom

Mlekari Mačvanskog okruga danas sa državnim vrhom

Kako "Glas Podrinja" nezvanično saznaje, petočlana delegacija mlekara iz Mačvanskog okruga danas u 13.00 časova, u Vladi Republike Srbije, imaju sastanak sa predstavnicima Vlade i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrde. Sastanku je predviđeno da prisustvuju i vlasnici mlekara, predstavnici Ministarstva trgovine, Uprave za agrarna plaćanja.

Mlekari šabačkog kraja podršku su dobili i od kolega iz Vojvodine i Šumadije, koji su i Ministarstvu poljoprivrde poslali dopis da su ovlašćeni da pregovaraju i u njihovo ime.

Zahtevi proizvođača mleka ostaju isti: da se kukuruz iz robnih rezervi da njima ili fabrikama stočne hrane, kako bi hrana bila jeftinija i da se otkupna cena po litri mleka poveća za 30 dinara.

Mlekari su u sredu imali sastank u Štitaru, kom su prisustvovali i predstavnici Ministarstva poljoprivrede. Saslušali su njihove zahteve, ali nikakav konkretan dogovor nije postignut.

Podsećamo, nezadovoljstvo proizvođača mleka kulminiralo je prošlog petka kada su ispred Gradske uprave u Šapcu simbolično prosuli manju količinu mleka, kao poruku da ne žele svoj proizvod da daju po nerealno niskoj ceni.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa