3. jun 2022.3. jun 2022.
17. "Čivijin" Moto skup (Foto: Glas Podrinja)

17. "Čivijin" Moto skup (Foto: Glas Podrinja)

Apel za bezbednost pred početak Moto skupa

Moto skup, u organizaciji Moto kluba "Čivija", počinje danas na Šabačkom hipodromu. Očekuje se dolazak oko 2.000 motorista iz zemlje i inostranstva, ali i više hiljada Šapčana na koncertima koji će se održati večeras i sutra.

Akcenat na bezbednosti (Foto: Glas Podrinja)


-Juče su nam došli gosti iz Bugarske, koji tradicionalno uvek dolaze dan pred početak Skupa. Očekujemo oko 10.000 posetilaca, motocikliste iz svih bivših jugoslovenskih republika, kao i iz inostranstva, pre svega naše prijatelje iz Austrije, Nemačke... Večeras nastupa Isak Šabanović i očekujemo da će to ispratiti veliki broj građana, rekao je Dragan Antonić iz MK "Čivija", koji je takođe apelovao na sve motocikliste koji dolaze na Moto skup da koriste svu zaštitnu opremu i da, ako konzumiraju alkohol ne sedaju na motor i ne napuštaju kamp.

Promocija bezbedne vožnje (Foto: Glas Podrinja)


-Sezona je loše počela za motocikliste. Mi ćemo i dalje raditi na povećanju bezbednosti, u saradnji sa našim Savetom za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju. Apelujemo ne samo na motocikliste, nego i na sve ostale učesnike u saobraćaju da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa i povećaju oprez kada voze, naveo je Antonić.

Očekuje se više hiljada motociklista i građana na koncertima (Foto: Glas Podrinja)


Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca sproveo je tradicionalnu preventivnu akciju o bezbednosti motociklista u saobraćaju. Zajedno sa pripadnicima odeljenja saobraćajne policije razgovarali su sa organizatorima i pristiglim učesnicima i podelili su im brošure o bezbednom ponašanju u saobraćaju.

Grad i Moto klub na istom zadatku (Foto: Glas Podrinja)


-Motociklisti su ocenjeni kao jedna od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju. Zbog toga su ovakve preventivne akcije od posebnog značaja, naročito kada se očekuje tako veliki broj motociklista i građana na jednom mestu. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da dodatno obrate pažnju, jer je motociklista više na ulicama, ali i na njih da koriste svu sigurnosnu opremu i da ni u kom slučaju ne sedaju pod dejstvom alkohola na motor, rekla je Katarina Tadić, sekretar Saveta za za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca.

Najmlađi bajkeri (Foto: Glas Podrinja)


Večeras od 22.00 je koncert Isaka Šabanovića, sutra od 18.00 defile motorima kroz grad, a od 22.00 koncert Tanje Jovićević.

Foto: Glas Podrinja


Saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu moticiklista tokom Skupa.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa