6. avgust 2022.6. avg 2022.
Treći dan "Bogatfesta" u Bogatiću: Negovanje života i stvaralaštva

Treći dan "Bogatfesta" u Bogatiću: Negovanje života i stvaralaštva

Treći dan tradicionalnog Međunarodnog festivala folklora "Bogatfest" u Bogatiću, danas popodne, protekao je prvo u Sajmu narodne radinosti održanom u ulici Vojvode Stepe u samom centru varošice, kojom su prodefilovale i folklorne družine iz Poljske, Češke, Bugarske, Egipta Bosne i Hercegovine i domaćini, članovi Folklornog ansambla "Đido". Odnosno, svi učesnici "Bogatfesta".

Za predstavnike pomenutih folklornih ansambala predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović, priredio je prijem u svečanoj sali opštine. Pozdravljajući sve prisutne istakao je da mu je srce ispunjeno srećom koju želi da podeli. Ponovo je potvrdio da je za ovu lokalnu samoupravu posebna čast i zadovoljstvo da i ovoga puta pruži punu podršku organizaciji četvrtog po redu "Bogatfesta" kao događaja koji već pripada krugu manifestacija od šireg društvenog značaja. Uz prigodan kulturno umetnički program domaćini i gosti su razmenuli poklone.
"Bogatfest" slavi život i stvaralaštvo. Posvećen je lepoti, igri, zajedništvu, mladima. Neprocenjiva je vrednost i nadahnuće, konstatovao je predsednik opštine Bogatić, zahvaljujući svima na učešću i doprinosu koji su dali, a što se večeras moglo i videti na velikoj izvođačkoj bini postavljenoj u dvorištu osnovne škole u Bogatiću, gde su se svi folklorni ansambli predstavili brojnoj publici, koja ih je nagradila aplauzima. Reprezentovali su na pravi način lepotu narodne nošnje, pesme i igre svog kraja, što je i bio jedan od ciljeva festivala.
Dobri organizatori i domaćini su bili Kulturno obrazovni centar Bogatić, Folklorni ansambl "Đido", a kao generalni pokrovitelj opština Bogatić.
Lj.Đ. Foto: P. Petrović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa