14. septembar 2022.14. sep 2022.
Šampioni 2021 (foto: KK Zorka Šabac)

Šampioni 2021 (foto: KK Zorka Šabac)

Borba za odbranu titule

Poslednje takmičenje za kajakaše u 2022. godini, Ekipno i pojedinačno Prvenstvo Srbije startuje u četvrtak, 15. septembra na Adi Ciganliji, a šabačka "Zorka" brani titulu sveukupnog šampiona.

Šapčane će predstavljati 49 takmičara koji će voditi borbu tokom tri dana, odnosno do subote, 17. septembra.

Borba za novbe titule (foto: KK Zorka Šabac)


Zorku predstavljaju: Dunja Sarić, Jana Gojković, Katarina Kecman, Mina Dimitrijević, Andrea Vukašinović, Sofija Đenadić, Neda Novković, Andrea Ćirković, Sara Ilić, Tara Nikolić, Marta Jovanović, Nađa Radaković, Strahinja Pantić, Mateja Vukašinović, Vuk Prica, Bogdan Ivković, Aljoša Stevanović, Vuk Grubješić, Stefan Milanković, Dušan Tufegdžić, Pavle Tomić, Nikola Nedić, Aleksandar Petkovski, Steva Radosavljević, Petar Mićić, Jakov Petrović, Đurađ Vukašinović, Lazar Petrović, Dimitrije Zelenović, David Senić, Strahinja Ninković, Mihailo Kovačević, Luka Trnavčević, Mihajlo Malović, Branko Lagundžić, Mihailo Subotić, Luka Manjenčić, Veljko Dovragović, Bojan Milinković, Nebojša Grujić, Milan Đenadić, Uroš Pavlović, Nemanja Rajinović, Luka Lazarević, Danilo Nikolić, Marko Damnjanović, Željko Ilić, Filip Damnjanović, Sara Jovanović.


Šabačka kajakaška budućnost u Slovačkoj (foto: KK Zorka Šabac)


Podsećamo, međunarodna sezona je završena prethodnog vikenda u Slovačkoj na regati Olimpijskih nada. Najznačajnije rezultate ostvarili su Aleksandar Petkovski u jednosedu na 200 metara. U najbržoj disciplini uspešno je prebrodio kvalifikacije i polufinale da bi u A finalu zauzeo deveto mesto. Uz njega nastup u A finalu imala je i Jana Gojković kao deo dvoseda na najkraćoj deonici od 200 metara. Zajedno sa Urtaji, kroz cilj je prošla osma u velikom finalu. Jana se može pohvaliti i B finalom uz četvorosedu na 500 metara. Devojke su osvojili treće mesto u toj trci, odnosno ukupno 12. u konačnom plasmanu.

Uz pomenute Janu (veslala i u dvosedu na 200 metara) i Aleksandra (nastupao i u jednosedima na 500 i 1.000 metara), Šabac su predstavljali u kajaku Katarina Kecman u jednosedu i dvosedu na 200 metara, odnosno Stevan Radosavljević u četvercima na 200 i 500 metara. „Zorka“ je imala i člana među kanuistima. Luka Trnavčević se borio u jednoklecima na 200, 500 i 1.000 metara.

U stručnom štabu je bila Sara Jovanović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa