23. septembar 2022.23. sep 2022.
Melara Šabac AD Šabac

Melara Šabac AD Šabac

Mlekara Šabac uz svoje farmere

Nabavka steonih junica za obnavljanje stočnog fonda

Mlekara Šabac poslednjih godina kontinuirano ulaže u razvoj domaće proizvodnje sirovog mleka, kroz blisku saradnju i podršku svojih partnera, proizvođača mleka. Odvajanjem i dodeljivanjem beskamatnih sredstava, Mlekara pomaže farmere da podignu, obnove ili modernizuju farme savremenijim tehnologijama i opremom, ali i da nabave neophodnu hranu za stoku. Kroz ovaj program, do sada je prošlo skoro 400 farmi.

U ovom trenutku, kada je situacija u mlečnom govedarstvu izuzetno teška, Mlekara Šabac ide i korak dalje, pomažući svoje proizvođače direktno pri nabavci priplodnih, visoko-steonih junica.

„Koliko je mlečna industrija pogođena sušom i rastom cena sirovina, najbolje znaju farmeri. Ali i u najtežim vremenima, Mlekara Šabac ostaje uz svoje proizvođače sirovog mleka, i upravo je farmi Aleksić, koju vode braća Dalibor i Predrag, omogućila kupovinu 50 priplodnih, visoko-steonih junica, dodeljivanjem beskamatnih novčanih sredstava. Ova porodica iz Novog Slankamena inače gradi treću farmu, ima više od 100 grla i već skoro deceniju nam isporučuje blizu 2000 litara mleka dnevno – i zaista želimo da učinimo sve što je u našoj moći da se ova uspešna saradnja nastavi. Naravno, intenzivno vodimo pregovore o podršci i sa drugim našim farmerima, u cilju rešenja izazova sa kojima se svi srećemo“, izjavio je Bojan Grbović, direktor lanca snabdevanja u Mlekari Šabac.

Farma braće Aleksić jedna je od mnogih kojima Mlekara pruža podršku. Porodično imanje Zorana Jadranovića, dnevno proizvede do 2.500 litara sirovog mleka i brine o 130 krava, između ostalog i zahvaljujući inovativnom sistemu muže, koji je nabavio uz pomoć Mlekare Šabac. Ovaj modernizovani, zatvoreni sistem muže, osigurava ne samo jednostavniji i efikasniji rad, već pre svega dobijanje kvalitetnijeg i bezbednijeg sirovog mleka, gde je smanjen rizik od kvarenja izazvanog ljudskim faktorom.

Kao jedna od najstarijih mlekara na srpskom tržištu, koja sarađuje sa više od 700 domaćih proizvođača i dobavljača sirovog mleka, Mlekara Šabac želi da osigura domaću sirovinu i sačuva domaći kapital, kroz programe beskamatne novčane podrške, koji mogu biti dobar primer prakse industriji.
PR

Najnoviji broj

22. septembar 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa