30. mart 2023.30. mar 2023.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Održana osma sednica Saveta za ekologiju i zelenu ekonomiju grada Šapca

Na današnjoj, osmoj sednici Saveta za ekologiju i zelenu ekonomiju grada Šapca usvojen je izveštaj Saveta za 2022. godinu. Takođe, analizirana je aktuelna ekološka situacija na teritoriji grada Šapca.

Prema rečima gradskog odbornika dr Dejana Pavlovića, određene smernice i preporuke koje su izglasane na današnjoj sednici, Savet za ekologiju i zelenu ekonomiju uputiće svim gradskim institucijama i javnim preduzećima.
- Glavna stvar na koju bismo skrenuli pažnju je da bi trebalo doneti lokalni Ekološki akcioni plan, jer se kroz njega mogu uspostaviti određene mere, napraviti određeni planovi, koji bi uključili sve aktere, jer, zaista, ekološki problemi mogu da se rešavaju sveobuhvatnim delovanjem, istakao je Pavlović.
Dr Dejan Pavlović/Glas Podrinja

Jozefa Jakšić, predsednica Ekološke edukacije u Savetu za ekologiju i zelenu ekonomiju grada Šapca predstavila je ekološki kalendar koji će biti podeljen vrtićima, osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Šapca.
- Zahvaljujući saradnji sa Savetom za ekologiju i zelenu ekonomiju grada Šapca, prvenstveno sa gospodinom Borisom Obrenovićem, direktorom operacije Kompanije Comex, kao i finansijskoj pomoći grada Šapca, omogućena je izrada ekoloških kalendara, koji sadrže značajne datume i pojmove iz oblasti ekologije, a koji će poslužiti kao sredstvo rada u procesu opismenjavanja dece iz oblasti ekologije, poručila je Jakšić.
Jozefa Jakšić, predsednica Ekološke edukacije u Savetu za ekologiju i zelenu ekonomiju


Opširnije u štampanom izdanju.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa