23. maj 2023.23. maj 2023.
(Foto: Glas Podrinja)

(Foto: Glas Podrinja)

Predstavnici medija posetili Elixir Zorku

Obilazak predstavnika medija kompanije Elixir Zorka (Foto: Glas Podrinja)

Povodom obeležvanja 85 godina od osnivanja Hemijske industrije „Zorka“ kompanija Elixir Zorka ugostila je predstavnike medija kako bi ih detaljnije upoznala sa istorijatom šabačkog giganta, ali i radom, planovima za budućnost internacionalne kompanije Elixir Group.

-Želimo da sa radom kompanije upoznamo javnost, te svoja vrata otvaramo za medije, građane, studente, stručnu javnost. Namera nam je da prezentujemo funcionisanje Zorke u sadašnjem vremenu. Uz proizvode vrhunskog kvaliteta naš tim čini i odličan inženjerski kadar. Tehnologija proizvodnje je najsavremenija, na šta smo posebno ponosni – pojasnio je eneralni direktor Elixir Zorke Stefan Komazec.

Kako je istaknuto tokom predstavljanja kompanije, važan segment uz kvalitet proizvoda je održivi razvoj kroz cirkularnu ekonomiju, poštovanje ekoloških standarda i podrška lokalnim zajednicama.

-Akcenat našeg delovanja je na kvalitetu gotovih proizvoda, njihovom plasmanu na tržište i zaštiti živote sredine. Sve ovo je moguće uz primenu cirkularne ekonomije kao globalnom trendu – rekla je generalna direktorka Elixir Group Zorica Popović i naglasila da je cirkularna ekonomija usmerena ka smanjenju eksploatacije prirodnih resursa koji nisu obnovljivi.

-Sa porastom populacije raste i potreba za upotrebom sirovina, te je neminovno preispitivanje materijala koji nastaju tokom procesa jedne proizvodnje, a moguće ih je koristiti kao sirovinu u drugom procesu proizvodnje. To je budućnost, kako u hemijskoj industriji, tako i u svim drugim industrijama sa velikim potencijalom.
Izložba o 85 godina HI "Zorka" (Foto: Glas Podrinja)

U narednom periodu kompanija planira da investira 600 miliona evra u povećanje obima proizvodnje, plasiranje novih proizvoda, alternativne i obnovljive izvore energije, reciklažnu industriju, infrastrukturne i logističke potrebe kompanije.
M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa