6. jul 2023.6. jul 2023.
Sportski savez opštine Ljubovija

Sportski savez opštine Ljubovija

TPR "Spasojević" pobednik turnira u malom fudbalu "Drinska regata- Ljubovija 2023"

Završnica turnira u malom fudbalu "Drinska regata-Ljubovija 2023” donela je spektakl u kojem je mogla da uživa mnogobrojna publika. Teren za male sportove stare OŠ ,,Petar Vragolić” u Ljuboviji u utorak je bio poprište sjajnog fudbala.

Ako smo neivesnosti i uzbuđenja bili lišeni u četvrtfinalnim, to se svakako ne može reći za sam finalni dan. Četiri najkvalitenije ekipe, odlične utakmice i prepune tribine doprinele su utisku o jednom od boljih turnira prethodnih godina u našem mestu.

Program finalnog dana počeo je sa zakašnjenjem zbog loših vremenskih uslova koji su pretili odlaganju turnira. Svaka od četiri utakmice koje su odigrane finalnog dana je priča za sebe i svaka je na svoj način posebna.

U prvom polufinalnom duelu sastale su se ekipe TPR ,,Spasojević” iz Ljubovije i ,,Ekoboks” iz Srebrenice. Bez obzira što su tokom utakmice igrači ekipe TPR ,,Spasojević” stekli prednost od tri gola razlike ušlo se u neizvesnu završnicu. Ekipa ,,Ekoboks” je pogocima Draška Kuljanina uspela da smanji prednost na 3:2 i par puta ozbiljno pripreti golmanu ekipe TPR ,,Spasojević” Predragu Todoroviću. Ipak do kraja se rezultat nije menjao tako da je ekipa iz Ljubovije izborila plasman u finale.

Za drugo polufinale sa sigurnošću možemo reći da je najbolja utakmica ovogodišnjeg turnira. U prilog tome govori i gromoglasan aplauz prepunog gledališta po završetku utakmice. Ekipe ,,Goran i sin” iz Loznice i ,,Berber Milano” iz Bajine Bašte priredili su pravi spektakl koji je rešen tek nakon izvođenja penala, regularni tok utakmice završen je rezultatom 4:4. U penal seriji istakao se golman ekipe ,,Berber Milano” Nemanja Marković koji je odbranio dva penala i na taj način uveo svoju ekipu u finale.

U istom stilu odigrana je i utakmica za treće mesto. Bez obzira što su igrači ekipe ,,Goran i sin” poveli rezultatom 3:0 to nije pokolebalo momke iz Bratunca i Srebrenice koji nastupaju za ekipu ,,Ekoboks”. Odličnom igrom uspeli su da postignu tri pokotka i odvedu utakmicu u penal seriju. Više koncentracije i sportske sreće imala je ekipa ,,Goran i sin” koja je bila uspešnija čime je stigla do pehara za treće mesto i nagrade od 20.000,00 dinara.

Ništa manje nije bio uzbudljiv ni finalni duel u kojem je viđen rezultatski obrt. Iako je ekipa ,,Berber Milano” dva puta stizala do vođstva pogocima Dejana Đorđevića, to nije sprečilo Dejana Pavlovića iz ekipe TPR ,,Spasojević” da odgovori na isti način i vrati utakmicu u rezultatski egal. Pitanje pobednika u samom finišu meča rešio je Slaviša Ćirković čime je doneo titulu ekipi TPR ,,Spasojević” iz Ljubovije. Pobedničkoj ekipi je pored pehara pripala novčana nagrada u iznosu od 200.000,00 dinara dok je poraženoj ekipi pripao pehar i 50.000,00 dinara.

Po završetku finala uručene su zahvalnice pojedincima i organizacijama koje su pomogle održavanje ovog turnira. Kada je reč o pojedinačnim priznanjima, najbolji strelac ovogodišnjeg turnira je Filip Blagojević, igrač ekipe ,,Goran i sin” sa 13 pogodaka. Za najboljeg golmana proglašen je Nemanja Marković iz ekipe ,,Berber Milano” dok je njegov saigrač, Lazar Živanović proglašen za najboljeg igrača turnira. Pojedinačne nagrade i zahvalnice uručio je predsednik Sportskog saveza opštine Ljubovija Saša Marković dok je nagrade za prva tri mesta u ime generalnog pokrovitelja turnira uručio predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović.

Sportski savez opštine Ljubovija zahvaljuje svim ekipama učesnicama kao i svima onima koji su pomogli organizaciju ovog turnira.
Sportski savez opštine Ljubovija

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa