9. novembar 2023.9. nov 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Mitrovdanski vašar i Azbukovački bazar u Ljuboviji

U Ljuboviji je održan tradicionalni mitrovdanski vašar. U okviru njega već 4. put održava se i „Azbukovački bazar“, koji organizuje Turistička organizacija opštine Ljubovija.

- Događaj ima za cilj okupljanje izlagača i proizvođača domaćih i tradicionalno pripremljenih proizvoda. Ovogodišnji bazar okupio je dvadesetak izlagača i bio je izuzetno posećen. Svoje proizvode izlagali su učesnici iz Aleksandrovca, Beograda, Zlakuse, Uba, Koceljeve, Valjeva, Lazarevca, Rume, Šapca, Osečine, Pecke i Ljubovije. Takođe, učešće su uzeli Udruženje žena „Vila“ i Srednja škola „Vuk Karadžić“ iz Ljubovije na čijem štandu su bili tradicionalno pripremljeni kolači i suveniri, delo učenika ove škole – izjavila je Jelena Tešić, direktorka Turističke organizacije opštine Ljubovija za Ljubovija.info.

Među izlagačima bili su proizvođači gazdinstva Bajić iz Šapca, a posetioci su imali priliku da degustiraju domaći sok od dunje, jabuke i aronije.

Ponuda je bila izuzetno šarenolika, na tezgama su se našli razni domaći proizvodi, voćni džemovi, suva šljiva, likeri, slatka i slana zimnica, suhomesnati proizvodi, mlečni proizvodi, grnčarija, suveniri, ručno rađeni slavski aranžmani, cveće i ostalo.

GP

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa