14. novembar 2023.14. nov 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

U Ljuboviji održana radionica o bezbednosti dece u saobraćaju

U ponedeljak, 13. novembra u prostorijama Predškolske ustanove „Poletarac“ u Ljuboviji, održana je radionica na temu „Bezbednost dece u saobraćaju – kretanje pored puta i prelazak puta“.

Deca predškolskog uzrasta upoznala su se sa konkretnim situaciijama - bezbednim kretanjem od kuće do škole, načinu prelaska ulice, pravilnom kretanjem sa roditeljima pored puta ili u koloni, kao i kretanjem u noćnim i dnevnim uslovima.

Predavanje kroz razgovor sa decom, praktične primere i vežbe, održao je pomoćnik komandira Policijske stanice u Ljuboviji Dane Pepić. Posebno treba istaći da su deca već pokazala solidno znanje o bezbednom učešću u saobraćaju, što je rezultat rada i učenja u vrtiću, navodi Ljubovija.info.

Bezbednost dece je prioritet ne samo MUP-a, već i Vlade Srbije, koja je donela akcioni plan u pogledu zaštite bezbednosti dece. Važno je da svako dete bude bezbedno u zoni škole i generalno u saobraćaju, a veliki doprinos tome, pored stalnog učenja u obrazovnim ustanovama, treba da daju i roditelji ličnim primerom.
GP

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa