7. januar 2024.7. jan 2024.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Proslavljen Božić u Sabornom hramu u Šapcu

Božić, najradosniji hrišćanski praznik, proslavljen je u Šapcu. Nakon svete Liturgije u Sabornom hramu, usledilo je tradicionalno lomljenje česnice u porti.
Sveta Liturgija/Glas Podrinja

- Oni najsrećniji dobili su zlatnik koji je dar Grada Šapca i dva srebrnjaka koji su darovi Sabornog hrama i Udruženja invalida rada. Na najradosniji hrišćanski praznik, dan Rođenja Isusa Hrista, treba da budemo u svojim porodicama, da negujemo veru, mir i blagostanje, da se borimo da naš srpski narod bude radostan kako u 2024. tako i u godinama koje dolaze, istakao je predsednik Privremenog organa grada Šapca dr Aleksandar Pajić i sve pozdravio radosnim hriščćanskim pozdravom: Mir Božji, Hristos se rodi!
Glas Podrinja

Zlatnik u česnici pronašla je Gordana Popović iz Klenja.
Gordana Popović/Glas Podrinja

Stanko Trivunović, starešina Sabornog hrama, zahvalio je darodavcima koji su se potrudili da česnica bude pripremljena kako dolikuje.
- Takođe, zahvaljujem svima koji se svojim prisustvom ulepšali ovaj dan. Neka nas Bogomladenac Hristos sve ozari svetlošću Bogopoznanja, da u radosti ovaj praznik dočekujemo i proslavljamo svi zajedno, kao jedna porodica u Sabornom hramu sabrani oko našeg Episkopa na mnogaja leta. Srećno i Bogom blagosloveno, Hristos se rodi!
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa