11. januar 2024.11. jan 2024.
Juniori Save 1 (foto: VK Šabac)

Juniori Save 1 (foto: VK Šabac)

Prvo nacionalno vaterpolo takmičenje u 2024. godini

Najstarija takmičarska kategorija među mlađima ove sezone u srpskom vaterpoli, 2006. godište i mlađi (juniori), u Šapcu će voditi bitku za trofej Kupa Srbije od 12. do 14. januara, što je i prvo zvanično nadmetanje u vaterpolu u novoj kalendarskoj godini.

Šabački vaterpolo predstavljaju Sava i Sava 2. Prvi tim Save je u grupi B zajedno sa: Vojvodinom, Banjicom 2 i Singidunumom. Igrači trenera Miroslava Petrovića i Milivoja Brankobića su plasman izborili direktno na polufinalnom turniru u Kragujevcu. Nema prenošenja bodova, već nakon tri kola prva dva tima u grupi će izboriti plasman u polufinale.

Druga ekipa Save najmlađa na finalu (foto: VK Šabac fb)


Sava 2 je najmlađi tim na turniru. Čine je momci rođeni mahom 2008. godine i kasnije i uspeli su u konkurenciji dve godine starijih da se plasiraju na poslednji nivo. Oni su u grupi A a rivali: Banjica, Bečej i Radnički Kragujevac. Plasman među najbolje obezbedili su nakon baraža. Njih predvode Bojan Bogićević i Miloš Popović.

Prvo kolo je u petak, 12. januara. Prvi duel igra Sava 2 od 16:30 protiv Radničkog, dok je rival Save 1 Vojvodina istog dana od 19:30.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa