20. januar 2024.20. jan 2024.
Zvanična fb stranica predsednika opštine Bogatić

Zvanična fb stranica predsednika opštine Bogatić

Obrazovanje je ključ opstanka manjih sredina

U Loznici je održan radni sastanak, kom su prisustvovali predstavnici 14 lokalnih samouprava Mačvanskog i Kolubarskog okruga, kao i direktori trideset srednjih škola, a povod je bila izrada predloga plana upisa učenika u prvi razred srednje škole, u školskoj 2024/2025. godini.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Regionalne privredne komore, kao i predstavnici šabačke, valjevske i lozničke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, kako bi se i praktično sagledalo koja su to deficitarna zanimanja, kao i za kakvim obrazovnim profilima vlada interesovanje na tržištu rada.

- Koristim ovu priliku i da istaknem ponos i zadovoljstvo radom Mačvanske srednje škole, budući da je u prethodnom periodu ova prosvetna ustanova iznedrila dosta talentovanih učenika, koji su pored teorijskog znanja poneli i praktično iskustvo, koje danas uspešno primenjuju u svakodnevnom radu, kao zaposleni ljudi. Primer dobre prakse nastavićemo da negujemo, podržavajući rad naše srednje škole, jer upravo u kvalitetnom obrazovanju se, verujem, krije ključ opstanka manjih sredina, poput Bogatića, istakao je Milan Damnjanović, predsednik opštine Bogatić.
GP

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa