20. januar 2024.20. jan 2024.
J. Lukić i Ž. Krajišnik na prošlogodišnjem izboru (foto: Glas Podrinja)

J. Lukić i Ž. Krajišnik na prošlogodišnjem izboru (foto: Glas Podrinja)

Jana Lukić i Žarko Krajišnik - najbolji mladi sportisti Podrinja 2023. u izboru Glasa Podrinja

Kada biramo u kategoriji mladih uvek je konkurencija najveća, izbor najteži i bez izuzetka je uvek dvocifren broj onih koji su zaslužili da ponesu epitet najboljih. Sreća ovdašnjeg sporta je da ima sjajnu budućnost, kao i sadašnjost, a kategorija je celokupan izbor u malom, upoređivanje neuporedivog i odabir najboljih među najboljima.

Mnogo je dobrih rezultata, različitih sportova i teško je napraviti procenu. Uz izabrane mnogo uspeha su imali i Nikola Kljajić, Uglješa Pavlović, Arijan Alija, Nemanja Ilić, Andrea Marković, Anđela Ružić, Steva Radosavljević, Nikolina Jeremić, Aca Dvokić i mnogi drugi.

J. Lukić (foto: prtiv. fb profil)


Jana Lukić (TK Letnjikovac) - najbolja mlada sportistkinja u Podrinju 2023.

U debitantskoj godini kao juniorka Jana, iako mlađa od rivalki uspela je da sačuva mesto u vrhu. Uz brojna domaća priznanja i uspehe na turnirima, izdvajaju se dva zlata, tri srebra i dve bronze na turnirima G1 i G2 kategorije, kao i vicešampionsko zvanje na prostoru Balkana osvojeno u Sarajevu krajem godine.

Ž. Krajišnik (foto: priv. fb profil)


Žarko Krajišnik (TK Šabac) - najbolji mladi sportista u Podrinju 2023.

Već u ovoj godini Žarko se već orijentisao na seniorski nivo, stekao status kandidata za nastup na Evropskom prvenstvu, već ima tri G1 seniorska odličja, a oproštaj od mlađih kategorija bio je veličanstven. Nakon dva svetska srebra, kao kadet i junior, u 2023. godini je napravio korak više osvojivši titulu juniorskog šampiona Evrope u Talinu, u kategoriji do 68 kg.

Bilo bi još mnogo odličja da je ostao među juniorima, no nakon Talina odlučio se samo za konkurenciju seniora i već u ovoj godini očekivanja su da se probije na neko veliko seniorsko takmičenje.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa