24. januar 2024.24. jan 2024.
V. Matić (foto: Glas Podrinja)

V. Matić (foto: Glas Podrinja)

Vladan Matić - najbolji trener-pedagog 2023. godine u izboru Glasa Podrinja

Priznanje namenjeno najboljem sportskom stručnjaku koje dodeljuje Glas Podrinja u najdugovečnijem sportskom izboru u Srbiji nosi naziv Najbolji trener - pedagog, a ovogodišnji laureat je neko ko na najbolji način spaja upravo ove dve uloge. One jesu spojene, ali ne uvek, dok posebne osobenosti zvanja pedagoga preazilaze nivo sporta. Pehar namnjen najboljem treneru pedagogu u 2023. godini zaslužio je, jednoglasnom odlukom žirija, Vladan Matić, trener Metaloplastike Eliksir.

Uveren u autoritet znanja (foto: Glas Podrinja)


Uz rezultatski doprinos matičnom klubu koji se ogleda kroz treće mesto na kraju prethodne i izvanrednoj polusezoni u tekućem šampionatu, Vladan Matić je postavio i standarde za trenere u vidu ponašanja, odnosa prema arbitrima, svojim i protivničkim igračima. Vladana nećete videti kako ulazi na teren, napadno gestikulira ka arbitrima, delegatu, svojim igračima, nećete ga čuti kako vređa arbitre, učesnike, šta više jedan je od trenera koji se sudijama obraća sa Vi.

Vladan Matić je neko ko ukazuje na značaj edukacije i obrazovanja igrača. Trenerska profesija je njegov životni poziv, ali je javno nekoliko puta rekao da će svaki rukometaš imati njegovu podršku da upiše višu školu, studije, da im se posveti i svako će imati podršku da ulaže u sebe


U prvom razgovoru nakon povratka u matični klub rekao je da se trudi uvek da bude smiren u prelomnim trenucima, jer to vidi kao put do nametanja autoriteta znanja. Rezultati govore za sebe. U 14 odigranih kola ove sezone ostvario je 13 pobeda uz samo jedan poraz. Odveo je tim u osminu finala EHF kupa, prvi put Metaloplastika zimuje u Evropi od 2014. godine.

Uz sve pomenuto, Vladan Matić je neko ko ukazuje na značaj edukacije i obrazovanja igrača. Trenerska profesija je njegov životni poziv, ali je javno nekoliko puta rekao da će svaki rukometaš imati njegovu podršku da upiše višu školu, studije, da im se posveti i svako će imati podršku da ulaže u sebe. Uveren je da će obrazovaniji i svestraniji čovek, biti bolji i na terenu. Istovremeno je to jedini put za većinu onih koji se ne ostvare do kraja u sportu da izgrade kvalitetan i srećan život.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa