26. januar 2024.26. jan 2024.
Mačva.info

Mačva.info

Radio Beograd poklonio 1100 knjiga školi u Klenju

Knjiga solidarnosti, najstarija programska akcija Radio Beograda, stigla je i do Osnovne škole “Laza K. Lazarević” u Klenju u godini kada ova ustanova obeležava veliki jubilej - 150 godina postojanja. Školskoj biblioteci ovom prilikom poklonjeno je 1100 naslova, od školske lektire, preko beletristike i poezije, do značajnih izdanja iz istorije i drugih oblasti.

- U čast ovog velikog jubileja naše škole predstavnici Radio Beograda odlučili su da baš mi dobijemo ovu značajnu donaciju kroz “Knjigu solidarnosti”. Ova akcija će upotpuniti i uvećati naš bibliotečki fond, a samim tim i dodatno motivisati naše učenike za čitanje”, istakla je Dragana Kojić, direktorka OŠ “Laza K. Lazarević” Klenje i dodala da je u proteklom periodu je u ovoj školi urađeno mnogo toga čime je značajno unapređen rad ustanove, navodi Mačva.info.

Mihajlo Šćepanović, urednik akcije "Knjiga solidarnost" istakao je da je za 52 godine poklonjeno oko tri miliona knjiga. U ovu veliku akciju, kroz programe, za više od pola veka bili su uključeni i naši najveći umetnici.

- Pre dve godine smo obeležili veliki jubilej, 50 godina “Knjige solidarnosti”, a nije prvi put da smo u mačvanskom kraju. U godini kada škola u Klenju obeležava izuzetan jubilej,donirali smo preko hiljadu raznovrsnih knjiga, što će obogatiti biblioteku, koju će moći da koriste kako učenici i nastavno osoblje, tako i roditelji i svi ljudi koji vole knjigu”, istakao je Šćepanović.

Akciju “Knjiga solidarnosti” već četiri decenije podržava i novinar i književnik Miomir Filipović Fića, na čiji predlog je realizovana ova saradnja.

- Ponosan sam kada mogu nekom da priuštim zadovoljstvo da dobije knjigu, novu ili staru. Imao sam priliku da odnesem knjige i dalje od Mačve, a posebno se radujem što sam uspeo da izdejstvujem da “Knjiga solidarnosti” dođe u Klenje povodom 150 godina škole. Ne moraju školske biblioteke da imaju samo lektiru, opus treba da bude širi. Evo, moji Mačvani, raspitajte se u školi koje sve naslove poseduju, sad je zimsko vreme i nema toliko posla u polju, može da se uzme knjiga da se čita,a da se smanji vreme koje se provede u gledanju televizije ili telefona”, izjavio je Filipović.



GP

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa