24. mart 2024.24. mar 2024.
J. Jovanović (foto: Glas Podrinja - J. R.)

J. Jovanović (foto: Glas Podrinja - J. R.)

Medicinar san pretvorio u javu

Pred start sezone ambicije Medicinara bile su mesto u sredini tabele, siguran opstanak i dalja afirmacija rukometašica iz sopstvenog pogona koje su oslonac tima već nekoliko sezona. Plej of je bio san o kojem se nije govorilo, ali jeste sanjalo i na kraju su devojke to dosanjale.

Rezultati prevazišli očekivanja (foto: Glas Podrinja - J. R.)


Medicinar je izborio plej of, drugi put u prethodne tri sezone, ali sada sa još mlađom ekipom nego u sezoni 2021/2022. U 18 rundi Šapčanke su ostvarile deset pobeda i osam poraza. Kao najveća svakako se izdvaja ona protiv Crvene Zvezde, lidera i glavnog favorita za titulu. Savladane su moćne Beograđanke 28:27 u hali Zorka. Uz njih dvostruka pobeda nad Bekamentom i trijumf nad Naisom u Šapcu donelu su prevagu.

Tešić uveo Medicinar u plej of (foto: Glas Podrinja - J. R.)


U svim reprezentativnim kategorijama Medicinar ima predstavnice, a po poseti je treći tim Super lige. Više gledalaca, prema zvaničnoj statitici je u Aranđelovcu i Jagodini.

U polufinalu plej ofa Medicinar će igrati protiv Crvene Zvezde. Ulaganja i sastav Beograđanki govore da bi sve osim titule za njih bio veliki neuspeh. Imaju prednost domaćeg terena i ulogu favorita. Serije traje dok jedan tim ne ostvari dve pobede.

Medicinar - Napredak 31:22 (14:13)

Psihološi težak meč i blizina uspeha sputale su Medicinar u prvom delu, ali ne u meri da dopuste Napretku da stekne prednost, već je meč bio egal. Drugih 30 minuta su pokazali sigurnost i napredak Šapčanki. Još u početnom delu perioda Medicinar je stekao oetnu prednost i mirno utakmicu vodio kraju i željenom rezultatu. Najefikasnija Jovana Jovanović sa osam pogodaka
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa