25. mart 2024.25. mar 2024.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

"Dan otvorenih vrata" PU Šabac u znaku dece

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Policijska uprava Šabac, danas je organizovala "Dan otvorenih vrata" sa ciljem da građanima približe svoj rad. Ovom prilikom građani su mogli da obiđu zgradu Policijske ispostave u Hajduk Veljkovoj ulici, postave pitanja u vezi javne bezbednosti ili bezbednosti u saobraćaju. Priliku su, pre svega, iskoristili vaspitači i koji su doveli najmlađe Šapčane da upoznaju policijace koji brinu o njihovoj bezbednosti i vide kako oni rade.

Rastko Urošević i Strahinja Mitrović (Foto: Glas Podrinja)


-Voleo bih da budem policijac i da vozim njihov auto i motor, a voleo bih da vozim i vatrogasni kamion, rekao je Strahinja Mitrović nakon posete Policijskoj ispostavi.

Foto: Glas Podrinja


Deca su mogla da uđu u vozila koja Policija koristi u svom radu, da vide kako se vrši uviđaj, upoznaju se sa osnovama forenzike. Takođe, prisutan je bio i vatrogasni kamion, a mališane je posebno oduševilo puštanje pene za gašenje požara.

Foto: Glas Podrinja


-Najviše mi se svidelo kada su pustili penu i kada smo ulazili u policijska vozila. Gledali smo njihovu opremu i pokazali su nam za šta služi. Ulazili smo u stanicu, a dobili smo i bombone. Voleo bih da budem policajac, zato što ovde ima mnogo lepih stvari i voleo bih da vozim policijski auto, rekao je Rastko Urošević nakon završenog obilaska.

Foto: Glas Podrinja


Branko Jeremić, oficir za prevenciju i rad Policije u zajednici, istao je da je ovaj događaj PU Šabac organizovala, u okviru rada Policije u zajednici, kako bi se promovisala policijska profesija i unapredila komunikacija građanima. Takođe su želeli da upoznaju građane sa načinom obavljanja poslova policijskih službenika i vatrogasaca - spasilaca.

Brako Jeremić (Foto: Glas Podrinja)


-Svi zainteresovani građani su mogli da dođu ovde i pitaju sve što ih interesuje iz oblasti bezbednosti, kao i o načinima ostvarenja svojih prava. Ovo je jedan od načina približavanja rada Policije našim najmlađim sugrađanima. Cilj nam je da neko od dece koja su nas posetila u budućnosti iskaže želju da postane policijski službenik ili vatrogasac - spasilac, rekao je Jeremić.

Foto: Glas Podrinja
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa