26. mart 2024.26. mar 2024.
O. Stojanović protiv Vašaša (foto: Glas Podrinja)

O. Stojanović protiv Vašaša (foto: Glas Podrinja)

Premijer regionalna liga: Mornar i Mladost gostuju u Šapcu

Pre nastavka Super lige šabačke vaterpoliste očekuju izazovi u Regionalnoj ligi gde se bore za plasman od devetog do 12. mesta. U sredu i četvrtak, 27. i 28. marta na Gradskom bazenu gostuju ekipe iz Hrvatske, splitski Mornar i slavna Mladost iz Zagreba.

Mornar iz Splita je rival u sredu od 20 časova, dok su čuveni zagrebački "žapci" takmaci dan kasnije, u četvrtak, 28. marta, takođe od 20 časova. Narednog vikenda, prvog aprilskog Šabac gostuje u Splitu i Zagrebu.



U grupi sa pomenutim ekipama je još i Partizan, protiv koga Šapčani neće igrati, već su uračunati rezultati međusobnih duela u Prvenstvu Srbije.

Novi sistem takmičenja
Ove sezone je u Regionalnoj ligi uveden novi sistem takmičenja, gde su ekipe podeljene u dve grupe po geografskom principu. U grupi istok bili su svi timovi iz Srbije (pet članova Premijer lige) gde su računati rezultati u Super ligi, dok su u grupi zapad bili timovi iz Hrvatske i Crne Gore, uz razliku da su u ovoj grupi ekipe igrale međusobne duele u okviru Regionalne lige.

Na kraju su ekipe podeljene u tri grupe na osnovu plasmana: od prvog do petog mesta, od šestog do osmog i od devetog do dvanaestog mesta.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa