28. mart 2024.28. mar 2024.
F. Novaković (foto: Glas Podrinja)

F. Novaković (foto: Glas Podrinja)

Spektakl: Slavna Mladost na Gradskom bazenu

Meč Šapca i Mladosti iz Zagreba (večeras od 20 časova) neće biti samo duel Regionalne premijer lige, već i spektakl na Gradskom bazenu. U gostima Šapčanima je velikan svetskih razmera.

Zagrebačka Mladost je jedan od najvećih svetskih vaterpolo klubova i u ukupnom zbiru trofeja drugi najtrofejnijii tim Evrope. Osvajali su sva takmičenja koja su organizovana u Evropi, bivšoj Jugoslaviji Hrvatskoj. U zbiru imaju 50 zvaničnih trofeja.

Slavna tradicija zagrebačkog kolektiva (foto: www.crosport.hr)


Šabac i Mladost su igrali sedam mečeva zvaničnih, sve u okviru Regionalne lige u proteklih pet godina. Zagrebački klub je očekivano uspešniji, ali je Šabac uspeo da zabeleži jedan trijumf, 2021. godine, pridodavši još jedan skalp velikana za istoriju.


Ove sezone su podmladili tim, međutim i u izmenjenom sastavu su uspeli da pobede Jug i do samog finiša budu u igri protiv šampiona Hrvatske, učesnika četvrtfinalne faze Lige šampiona Jadrana iz Splita. Kvalitet su demonstrirali i u sredu pobedivši Partizan kao gosti 14:7.


Podmlađen tim u novoj sezoni ostvario nekoliko neočekivanih pobeda (foto: Hrvatski vaterpolo savez)


Iako su odigrali sedam mečeva, samo dva su se dogodila u Šapcu. Iako je Zagreb dva puta slavio, bio veliki favorit, mečevi su bili neizvesni i rešeni u finišu.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa