10. april 2024.10. apr 2024.
Foto: FB profil: Milan Damnjanović, Predsednik Opštine Bogatić

Foto: FB profil: Milan Damnjanović, Predsednik Opštine Bogatić

Bogatić u "Ritmu Evrope"

Deca iz Bogatića ove godine imaće priliku da svoj talenat prikažu u takmičenju "Srbija u Ritmu Evrope", najvećem muzičkom takmičenju u Srbiji. Predsednik Opštine Bogatić Milan Damnjanović potpisao je u sredu saradnju sa predstavnicima takmičenja.


Foto: FB profil: Milan Damnjanović, Predsednik Opštine Bogatić


Audicija, na koju se mogu prijaviti deca i mladi starosti imeđu 14 i 21 godine, održaće se 19. aprila u prostorijama Kulturno-obrazovnog centra Bogatić, od 12.00 časova. Prethodne prijave nisu potrebne, dovoljno je doći na audiciju.

Foto: FB profil: Milan Damnjanović, Predsednik Opštine Bogatić


-Naše najbolje predstavnike gledaćemo uživo u prenosu na Prvoj televiziji, u programu koji konceptom najviše liči na izbor za pesmu Evrovizije, a mladima pruža jedinstvenu priliku da šarmira publiku i napravi prvi i veliki korak na javnoj sceni. Posebno me raduje da će Bogatić preuzeti ulogu francuskih predstavnika. Zahvaljujući posredstvu francuske ambasade ovo će biti produbljivanje saradnje između opštine Bogatić i francuskog grada Dru (Dreux), sa kojim smo započeli proces pobratimljenja. Ovo nije šansa samo za pojedince, već i za čitavu Mačvu, imajući u vidu da je ovo prilika da se za Bogatić još dalje čuje, da se dočara naše kulturno-istorijsko nasleđe, tradicionalne vrednosti i lepota naše ravnice. Odvajkada je poznato da je Mačva rasadnik umetnika i talentovanih ljudi, a ovo je samo prilika da svi taj talenat i vide. Evropa je već kod nas, mi joj dajemo ritam, rekao je Milan Damnjanović ovim povodom.

Foto: FB profil: Milan Damnjanović, Predsednik Opštine Bogatić


Takmičenje "Ritam Evrope" emituje se na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću. Podržano je od strane ambasadora zemalja Evrope, Izraela i Australije. Učesnici pored svog grada ili opštine predstavljaju i jednu od zemalja Evrope, Izrael ili Australiju, načijem jeziku i pevaju. Takmiči se najviše 24 grada u jednoj državi.

-Pobednik takmičenja određuje se sabiranjem SMS glasova, glasova žirija gradova učesnika i glasova stručnog žirija. Grad pobednik kao nagradu dobija sledeće godine televizijski prenos na nacionalnoj televiziji iz svog grada kao i promociju svog grada na nacionalnoj televiziji, a deca grada pobednika nagradno putovanje u zemlju koju su u televizijskom programu predstavljala, navodi se na sajtu organizatora "Srbija u ritmu Evrope".

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa