18. maj 2025.18. maj 2025.
Ekstra brza torta za svaku priliku

Ekstra brza torta za svaku priliku

U današnjem užurbanom ritmu, malo ko ima vremena da satima provodi u kuhinji pripremajući torte sa složenim korama i pečenjem u više etapa. Ipak, to ne znači da treba da se odreknete domaćih poslastica. Danas vam donosimo recept za ekstra brzu tortu bez pečenja, koja se priprema za svega 15 minuta, a ukusom i izgledom ne zaostaje za tradicionalnim tortama sa slavskih trpeza.


Ekstra brza torta sa plazmom i čokoladnim filom
Sastojci:
Za osnovu:

300 g mlevene Plazma kekse

100 g otopljenog putera

150 ml mleka

Za fil:

500 ml slatke pavlake

200 g krem sira

150 g šećera u prahu

150 g eurokrema ili Nutelle

Dekoracija po izboru:

Rendana čokolada, seckani lešnici, Plazma keks, jagode ili banane

Priprema:
Kora bez pečenja:

Mleveni keks pomešati sa otopljenim puterom i mlekom.

Dobijenu smesu utisnuti u kalup (24 cm), poravnati i staviti u frižider.

Kremasti fil:

Umutiti slatku pavlaku dok ne postane čvrsta.

U drugoj posudi sjediniti krem sir, šećer u prahu i eurokrem.

Sve lagano sjediniti sa pavlakom i premazati preko kore.

Hlađenje i dekoracija:

Torta se hladi najmanje 2 sata (ili 30 minuta u zamrzivaču).

Dekorisati po želji i služiti hladno.

Savet:
Za osvežavajući ton možete u fil dodati komadiće banana ili malina. Takođe, torta može da se pravi i u čašama kao pojedinačni mini-deserti – efektniji su za serviranje na zabavama.
Piše: Redakcija Glasa Podrinja

Najnoviji broj

15. maj 2025.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa