11. oktobar 2018.11. okt 2018.

Opozicija kritikovala predlog rebalansa budžeta Beograda

BEOGRAD, 11. oktobra 2018. (Beta) - Šef odobrničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Grada Beograda, Dragan Đilas je danas kritikovao predlog rebalansa budžeta Grada Beograda za 2018. godinu, zbog malo predvidjenih sredstava za investicioni razvoj, a povećanja svote za potrebe gradonačelnika, njegovih zamenika i članova Gradskog veća.

Nekadašnji gradonačelnik je kazao da je čitavim budžetom za 2012. godinu bilo predvidjeno 45 miliona dinara za potrebe gradonačelnika, zamenika i članova gradskog veća, dok je rebalansom za ovu godinu predvidjen četiri puta veći iznos od 174 miliona dinara.

"Izdvajanja su povećana za četiri puta! Kako štedite, svaka vam čast!", kazao je Đilas na sednici gradskog parlamenta.

On je kazao i da je budžetom za 2012. godinu za investicioni razvoj bilo predvidjeno 200 miliona dinara, dok su sada samo 103 miliona dinara.

Uporedio je i troškove za predstojeću rekonstrukciju Ulice Džordža Vašingtona i nekadašnju rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra, u vreme njegove vlasti.

Tako je za rekonstrukciju Bulevara od tri kilometara potrošeno 19 miliona evra, dok je za "užu i nešto kraću" ulicu Džrodža Vašingtona predvidjeno - 27 miliona evra.

"Voleo bih i da raspravi prisustvuje gradonačelnik, Zoran Radojičić, s obzirom da je budžet najvažnije gradsko pitanje", ukazao je Đilas.

Odbornik Pokreta slobodnih gradjana Pavle Grbović je najavio da ta grupa neće glasati za rebalans.

On je kazao da su za 124 miliona dinara povećana sredstva za subvencije javnih preduzeća.

"Sava centar duguje 600 miliona - da li je neophodno da gradjani finansiraju nesposobno rukovodstvo", upitao je Grbović.

Izneo je da su sredstva za zdravstvo smanjena za 51 milion dinara i upitao: "Da li su naše zdravstvene sutanove u toliko dobrom stanju da se smanjuju sredstva, a za potrebe prezentacije za turističku organizaciju se izdvaja 132 miliona dinara?".

Predlog rebalansa budžeta predstavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je tu potrebu objasnio prihodima većim od dve milijarde dinara, uz ocenu da je budžet Grada Beograda razvojni i uravnot

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa