15. oktobar 2018.15. okt 2018.

Radna grupa za praćenje sprovođenja zakona o pomoći porodici

Radna grupa za praćenje sprovođenja mera koje su propisane Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom formirana je danas i na njenom čelu će biti ministarka bez portfelja u Vladi Srbije, zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović.
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, članovi Radne grupe su predstavnici tog ministarstva i Ministarstva finansija, kao i Republičkog zavoda za statistiku i Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da će se u skladu sa ekonomskim mogućnostima mere tog Zakona prilagođavati novim okolnostima.
"Formirali smo Radnu grupu kako bismo pratili sprovođenje Zakona s jedne strane, ali paralelno sa tim i na koji način nekim budućim izmenama ovog Zakona da pomognemo majkama u Srbiji. Radna grupa će odgovorno i svakodnevno vršiti analizu mera, jer samo uz pomoć konkretnih podataka i pravih činjenica možemo planirati neke buduće izmene Zakona koje će biti u korist majki", kazao je Đorđević.
U saopštenju se dodaje da je Đorđević rekao da će Vlada Srbije iz godine u godinu izdvajati sve više novca za majke, kao i da je u planu uveđenje i dodatnih privilegija, ali sve u skladu sa ekonomskim mogućnostima zemlje.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa