4. novembar 2018.4. nov 2018.
Deca iz Klenja ostala bez eskurzije

Deca iz Klenja ostala bez eskurzije

Turistička Agencija "Exelent" telefonom otkazala rekreativnu nastavu učenika iz Klenja kod Bogatića, prebacujući krivicu na Vojnu ustanovu "Tara" i hotel "Breza" u Vrnjačkoj Banji. Iz ove ustanove, za Telegraf.rs odgovarili su da Agencija sa njima nije potpisala ugovor niti uplatila dogovoren iznos pre polaska dece.
U petak popodne, dva dana pred polazak na rekreativnu nastavu "Turistička agencija "Exelent travel" iz Šapca otkazala je rekreativnu nastavu osnovcima iz OŠ "Laza K. Lazarević" iz Klenja, kod Bogatića.
Umesto da krenu u Vrnjačku Banju, 70 đaka je ostalo kod kuće. Uplakanu i razočaranu decu smirivali su učitelji i roditelji koji sumnjaju da su žrtve prevare, ali pošto je vikend pravu istinu još ne znaju.
U šabačkoj agenciji kažu da im je Vojna ustanova "Tara", koja je vlasnik hotela "Breza", u kojem je trebalo da borave mališani, u petak prepodne pismeno, bez obrazloženja otkazala ceo aranžman.
- Šta smo drugo mogli osim da obavestimo školu da deca u nedelju ne kreću na put. Bolje i ovako nego da su otišli pa se vratili. Ranije smo sarađivali sa Vojnom ustanovom bez problema, a sada su jednostavno bez razloga otkazali aranžman. Otprilike, tako im se može i - gotovo. Žao nam je što su deca razočarana i vratićemo novac koji su do sada uplatili - rekla je Gordana Dimitrijević iz Agencije "Exelent".
Snežana Pešić, upravnica hotela "Breza" u Vrnjačkoj Banji, u kojem je trebalo da borave deca iz Klenja, u pisanom odgovoru na pitanje Telegraf.rs navela je sasvim drugačiji razlog otkazivanja aranžmana. Po njenim rečima, jedini krivac je neprofesionalnost turističke agencije "Exelent".
- Agencija nije do poslednjeg radnog dana pre putovanja uplatila dve rate, kako je predviđeno ugovorom i nije vratila VU "Tara" potpisan ugovor niti dostavila menicu kao garanciju plaćanja, što je sve predviđeno ugovorom - tvrdi upravnica Pešić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa