Info

13. novembar 2018.13. nov 2018.
Nemačka komora će se angažovati za ukidanje takse na srpske proizvode na Kosovu

Nemačka komora će se angažovati za ukidanje takse na srpske proizvode na Kosovu

Presednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je danas u Berlinu da će se Udruženje nemačkih privrednih komora angažovati na rešavanju problema nastalih usled odluke vlasti Kosova da uvedu dodatnu desetoprocentnu taksu na robu iz Srbije.
"Udruženje nemačkih komora, jedno od najuticajnijih u Evrokomori i Martin Vansleben lično, će se angažovati kako bi se ukinula odluka prištinskih vlasti štetna ne samo za srpske proizvođače već i za privredu celog regiona i nemačke investitore koji posluju u Srbiji", rekao je Čadež, a navodi se u saopštenju PKS.
Predsednik PKS je Vanslebenu tom prilikom predao pismo koje je Privredna komora Srbije prošle nedelje uputila Evropskoj komisiji, Sekretarijatu CEFTA, ministrima regiona zaduženim za sprovođenje sporazuma CEFTA i Evrokomorama.
Kosovska carinska služba počela je 7. novembra da primenjuje odluku o dodatnom oporezivanju od deset odsto, na uvoz proizvoda iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine.
Brisel je zatražio hitno objašnjenje odluke kosovske vlade, ocenivši da je takva mera kršenje obaveza Kosova u okviru sporazuma o slobodnoj trgovini CEFTA.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa