24. novembar 2018.24. nov 2018.
Opozicija: Od 2012. Srbija je zemlja mržnje i agresije

Opozicija: Od 2012. Srbija je zemlja mržnje i agresije

Predstavnici opozicije optužili su danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je "duboko podelio" društvo u Srbiji i da je najodgovorniji za stvaranje atmosfere u kojoj se događaju napadi na one koji imaju drugačije političke stavove od vlasti.
Predsedavajući Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, optužio je Vučića da je "glavni krivac" za incident u kome je jedan od lidera tog opozicionog bloka, Borko Stefanović, povređen u Kruševcu.
Đilas je na vanrednoj konferenciji za novinare u Beogradu, kojoj su prisustvovali i predsednici Socijaldemokratske stranke i Demokratske stranke Srbije, Boris Tadić i Miloš Jovanović, kao i lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, ocenio da se Srbija od 2012. godine pretvorila u zemlju "mržnje i agresije".
"Nećemo mi destabilizovati državu koju volimo, ali ćemo se boriti da bude slobodna i da u njoj vladaju prava", rekao je Đilas.
Predsednik Levice Srbije i jedan od lidera Saveza za Srbiju, Borko Stefanović, ocenio je da je režim Aleksandra Vučića "duboko podelio Srbiju".
"Zadatak ljudi koji su me napali je da izvrše kriminalnu podelu Srbije na one koji imaju vlast i nas koje su pretvorili u svoje neprijatelje. Ovaj zločin nas neće zaustaviti, borićemo se da Srbija ne bude država krvavih košulja. Savez za Srbiju i naši prijatelji treba ubuduće da nastupaju zajedno, tada im neće biti lako da nas udaraju iz mraka, fašistički", kazao je Stefanović.
Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić optužio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je "organizovao batinaški kriminalni sistem u Srbiji" i ocenio da je napad na Borka Stefanovića "posledica Vučićevog načina razmišljanja".
"On je glava tog sistema, to je potpuno jasno svakom ko razmišlja svojom glavom. Aleksandar Vučić je napravio takvu atmosferu u društvu da batinaške falange moraju da obezbede podršku za pljačku i krađu, a oni koji su napali Borka (Stefanovića) deo su tih falangi", kazao je Tadić.
Lider SDS-a je kazao i da je ovo "pravi i poslednji trenutak" da opozicija, nezavisno od političke orijentacije ili odnosa prema EU, zajedno stane u odbranu elementarnih ljudskih prava i sloboda.
"Ako režim misli da ćemo ustuknuti od borbe za demokratiju, vara se. Borićemo se svim dozvoljenim sredstvima", rekao je Tadić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa