Инфо

24. новембар 2018.24. нов 2018.
Опозиција: Од 2012. Србија је земља мржње и агресије

Опозиција: Од 2012. Србија је земља мржње и агресије

Представници опозиције оптужили су данас председника Србије Александра Вучића да је "дубоко поделио" друштво у Србији и да је најодговорнији за стварање атмосфере у којој се догађају напади на оне који имају другачије политичке ставове од власти.
Председавајући Савеза за Србију, Драган Ђилас, оптужио је Вучића да је "главни кривац" за инцидент у коме је један од лидера тог опозиционог блока, Борко Стефановић, повређен у Крушевцу.
Ђилас је на ванредној конференцији за новинаре у Београду, којој су присуствовали и председници Социјалдемократске странке и Демократске странке Србије, Борис Тадић и Милош Јовановић, као и лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић, оценио да се Србија од 2012. године претворила у земљу "мржње и агресије".
"Нећемо ми дестабилизовати државу коју волимо, али ћемо се борити да буде слободна и да у њој владају права", рекао је Ђилас.
Председник Левице Србије и један од лидера Савеза за Србију, Борко Стефановић, оценио је да је режим Александра Вучића "дубоко поделио Србију".
"Задатак људи који су ме напали је да изврше криминалну поделу Србије на оне који имају власт и нас које су претворили у своје непријатеље. Овај злочин нас неће зауставити, борићемо се да Србија не буде држава крвавих кошуља. Савез за Србију и наши пријатељи треба убудуће да наступају заједно, тада им неће бити лако да нас ударају из мрака, фашистички", казао је Стефановић.
Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић оптужио је председника Србије Александра Вучића да је "организовао батинашки криминални систем у Србији" и оценио да је напад на Борка Стефановића "последица Вучићевог начина размишљања".
"Он је глава тог система, то је потпуно јасно сваком ко размишља својом главом. Александар Вучић је направио такву атмосферу у друштву да батинашке фаланге морају да обезбеде подршку за пљачку и крађу, а они који су напали Борка (Стефановића) део су тих фаланги", казао је Тадић.
Лидер СДС-а је казао и да је ово "прави и последњи тренутак" да опозиција, независно од политичке оријентације или односа према ЕУ, заједно стане у одбрану елементарних људских права и слобода.
"Ако режим мисли да ћемо устукнути од борбе за демократију, вара се. Борићемо се свим дозвољеним средствима", рекао је Тадић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa