18. april 2019.18. apr 2019.
Građani predvođeni predsednikom opštine Stari grad blokirali radove na Trgu republike

Građani predvođeni predsednikom opštine Stari grad blokirali radove na Trgu republike

Grupa od nekoliko desetina građana predvođenih predsednikom opštine Stari grad Markom Bastaćem blokirala je danas nešto posle 12 časova radove na beogradskom Trgu republike, tako što su bez incidenata "formirali živi zid" oko mehanizacije.

Obraćajući se novinarima, Bastać je kazao da će blokada radova na Trgu republike pod nazivom "Odbranimo Beograd" trajati celog dana.

"Ovo je još jedna blokada koju sprovodimo kako bismo odbranili sve ono što Vesić pokušava da uništi. Naši zahtevi ostaju isti, tražimo od gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića da razgovara sa nama, da se obustave štetni radovi dok se građani na referendumu ne izjasne o njima i hitno razrešenje zamenika gradonačelnika Gorana Vesića", naveo je Bastać dodajući da će sve što građani danas budu radili na Trgu republike, biti "potpuno mirno".

Upitan da li su u toku radovi na izgradnji žičare na Kalemegdanu, Bastać je rekao da trenutno u tom delu grada nema ni mehanizacije ni radnika, ali i najavio da će u slučaju da ti radovi počnu "telima braniti kulturno-istorijsko nasledje koje Vesić pokušava da uništi".

On je najavio i da će ubrzo biti raspisan referendum u opštini Stari grad na kom će građani moći da se izjasne da li podržavaju građevinske radove u centru Beograda.

Upitan zašto je na Trgu republike postavio saobraćajni znak sa natpisom METRO, predsednik opštine Stari grad je rekao da time želi da pokaže "metro stanicu koja ne postoji".

Bastać nije hteo da odgovara na pitanja novinara televizije Pink i Studio B dok kako je rekao, vlasnici tih medija ne upute izvinjenje za "laži koje plasiraju" o predstavnicima opozicije.

Bastaćevo obraćanje ometao je predsednik Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić koji je optužio bivšu Demokratsku opoziciju Srbije da je oslobodila "albanske zločince" iz srpskih zatvora a došlo je i do manjeg verbalnog incidenta izmedju okupljenih gradjana kada je jedan od njih upitao Bastaća "kako ga nije sramota" što blokira radove, na šta su ostali reagovali tvrdeći da se radi o "provokatoru" Srpske napredne stranke.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa