10. maj 2019.10. maj 2019.
Beta

Beta

Sutra svečano otvaranje Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu počeće sutra, 11. maja na Novosadskom sajmu, a svečano će ga otvoriti gradonačelnik tog grada Miloš Vučević i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Svečano otvaranje Sajma najavljeno je za 10 časova, a prisustvovaće i potpredsednik Pokrajinske vlade Đordje Milićević.

Sajam će prvi put ove godine imati i zemlju partnera i zemlju prijatelja - Italiju i Tunis.

Kako je ranije najavljeno na konferenciji za novinare na Novosadskom sajmu, ova manifestacija se održava 86. put, nastupiće 1.518 firmi, institucija i organizacija koje dolaze iz 32 zemlje, a donose proizvode i usluge iz 61 države.

Biće organizovana Izložba hrane i Nacionalna izložba stoke uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, resornog Pokrajinskog sekeratrijata i Grada Novog Sada, a Izložba poljoprivredne mehanizacije biće na 35.000 metara kvadratnih.

U Kongresnom centru će svakodnevno biti održavane konferencije, paneli i edukacije, najvili su organizatori.

Ambasador Tunisa Sejf Alah Redžeb, najavio je da će ta "zemlja prijatelj" nastupiti sa 12 kompanija koje stižu iz Afrike.

Direktorka Italijanske agencije za spoljnu trgovinu Marina Skonjamiljo, najavila je nastup oko 30 italijanskih kompanija i dolazak oko 45 privrednika koji će imati direktne B2B susrete sa izlagačima.

Generali Osiguranje Srbija je osmu godinu zaredom Strateški partner Novosadskog sajma i Generalni sponzor Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Poljoprivrednu mehanizaciju, mašine i opremu će predstaviti i firme iz devet zemalja, a prvi put će na Poljoprivrednom sajmu nastupiti Udruženje proizvodjača i dilera poljoprivrednih mašina iz Rusije.

U Poklon-igri posetioce očekuju pokloni "Agropanonke", koja poklanja "Belarus" traktore, "KITE d.o.o." će obezbediti "John deere", a pneumatsku sejalicu pripremio je "VGP Ozdoken".

Zlatni sponzor Poljoprivrednog sajma je kompanija "Aldahra" koja će u Hali "Master" predstaviti svoj proizvodni program iz 15 zemalja.

Sajam će trajati do petka, 17. maja.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa