Info

21. maj 2019.21. maj 2019.
NIKAD NE RECI NIKAD
ŠAPČANIN U AMERICI: PROF. DR NEBOJŠA KNEŽEVIĆ

NIKAD NE RECI NIKAD

Kad sam prvi put otišao u Ameriku, pomislio sam „Ne sviđa se meni ovo“. Pisao sam supruzi, koja je ostala u Beogradu: „Doći ćemo jednom zajedno da vidiš Ameriku, ali da ovde radimo i živimo, ne dolazi u obzir“. Nikada ne reci nikad. Neke stvari u životu se poklope onako kako najmanje očekujete
Prof. dr Nebojša Knežević rođen je u Šapcu, 1972 godine. Do petog osnovne, živeo je u naselju Benska bara. Kada se, sa porodicom, preselio na Trkalište, nastavio je pohađa „Jankovu“ školu, koju je završio odličnim uspehom. Bio je vukovac Zelene (Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“), na smeru farmaceutski tehničar. „Ukoliko ne završi fakultet“, razmišljali su njegovi roditelji, „ima dobru školu, zaposlićemo ga u Zorka Farmi“. A danas je dr Nik, kako ga zovu u Americi, jedan od vodećih anesteziologa i lekara iz oblasti terapije bola u državi Ilinois i vanredni profesor na tamošnjem univerzitetu. „Život je čudo“ i tajanstveni su putevi Gospodnji.

Kada je otišao iz Šapca na studije medicine, iako koristi svaku priliku da dođe, nije se više vratio u rodni grad. Po završetku, ostao je na fakultetu da radi kao asistent na Katedri kliničke farmakologije. Zahvaljujući programu razmene asistenata i studenata završih godina beogradskog i novosadskog Univerziteta, otišao je u Ameriku (2001) na mesec i po dana. Pitali smo ga kakav je bio prvi utisak.
Opširnije u štampanom izdanju.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa