Инфо

19. јул 2019.19. јул 2019.
Службе ЈКП "Стари град" раде по предвиђеном распореду

Службе ЈКП "Стари град" раде по предвиђеном распореду

Поводом недавних дешавања у Јавном комуналном предузећу "Стари град", обуставе рада од стране једног дела радника, одржана је конференција за новинаре на којој су говорили начелник Градске управе Милан Васић и директорка овог предузећа Снежана Ђокић. Тема је била хигијена и наводи да се смеће не односи у предвиђeном року и по утврђеном распореду.

-Смеће у граду се редовно износи и то је евидентно и могу слободно да кажем да је неситинита тврдња да су суграђани затрпани смећем. По закону је немогуће да неко легално остварује своје захтеве, а да се семеће износи, што се
нажалост, у среду у ЈКП "Стари град", догодило. Очекујем да ће Град утврдити ко је одговоран. Изношење смећа је делатност од јавног интереса и као таква је дефинисана законом, као и ступање у штрајк, а овде га није било. Минимум процеса рада је јасно дефинисан приликом штрајка и мора се поштовати, те није могуће да дође до ситуације да се смеће у граду не износи. Оно што бих напоменуо је да је шабачка опозиција у неколико наврата јуче прекршила закон и подржала организаторе да не изврше своје раде обавезе. Захтеви које су они истакли се укратко могу свести на тринаесту плату или солидарну помоћ - истиче Милан Васић начелник Градске управе и додаје да би исплата значила повећање цене комуналних услуга.

-Уз разумевање ситуације у којој се налазе радници сматрам да није оправдано да траже повећање плата, јер би то био износ од 25 милиона динара на годишњем нивоу. Како би одржали примарни систем заштите Град издваја 30 милиона динара за лекаре и медицинске сестре и сматрам да је боље новац издвојити за ову намену. Имамо довољно средстава у буџету за инвестиције у граду, реконструкцију сеоских и градских саобраћајница.

Директока Снежана Ђокић наводи да су у четвртак сви засполени били на својим радним местима и на теренима.

-У среду је део екипе која износи смеће и део хигијене обуставио рад. То није био штрајк, јер нисмо добили допис нити обавештење. Остале службе су радиле по предвиђеном распореду. Данас у току дана ћемо завршити све што је преостало у току дана- истакла је директорка ЈКП "Стари град".

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa